Presse
Vejle-entreprenør vinder 17.000 kvm skoleprojekt i Aarhus
Torsdag den 5. november 2020
Aarhus Kommune har valgt STB Byg som hovedentreprenør til Stensagerprojektet, et nyt, samlet tilbud, der skal skabe livs- og læringskvalitet på specialområdet.

Af Lars Dalsgaard Adolfsen Building Supply 4. november 2020 | Den eksisterende folkeskole Tovshøjskolen, kommer til at danne ramme om den nye Stensagerskole og en nyetableret specialdaginstitution, målrettet 0-6 årige. Udover skole og daginstitution vil de fremtidige rammer indeholde en specialtandlæge, en eksisterende almen skoletandlæge og foreningsfaciliteter.
(Illustration: rum)

Projektet består af ombygning og udvidelse, af den eksisterende tre sporede folkeskole: En eksisterende pedelbolig rives ned, der opføres seks nye tilbygning på i alt cirka 1.550 kvm, og der foretages ombygning og renovering af eksisterende skole på i alt cirka 16.110 kvm. Hermed indrettes de eksisterende bygningskroppe med klasseværelser og faglokaler til børnenes særlige behov og i tilknytning til disse etableres der nye hygiejnerum og toiletfaciliteter med moderne velfærdsteknologi. 

Desuden omdannes eksisterende udearealer på cirka 48.000 kvm for at skabe den nødvendige tilgængelighed og for at give husets kommende brugere de bedste forudsætninger for selvhjælp og selvstændighed.

Bringer fagligheden i spil 

STB Byg har netop afsluttet udarbejdelsen af en ny strategi, der rækker frem mod 2023. Her er et af nøgleaspekterne at fokusere på de projekttyper de er bedst til, og hvor virksomhedens kompetencer bedst kommer i spil.  

- Projektet passer rigtig fint med vores strategiske ambition, om at have en større andel af hovedentrepriser og renoveringsopgaver i vores pipeline. Den type af projekter bringer vores faglighed og kernekompetence i spil på en rigtig god måde, siger Jens Winther.

Firmaet udfører total-, hoved- og storentrepriser i hele landet og beskæftiger omkring 100 medarbejdere, hvoraf cirka 60 er håndværkere.

Læs hele artiklen her: BUILDING SUPPLY

 

 

STB BYG opkøber Murerfirmaet Schou-Lauridsen
Torsdag den 3. september 2020
Gennem de senere år har STB egenproduktion formået at løfte både indtjening og omsætning.

Bygge & anlægsavisen 2020-09-01 12:56:19 | Billedet fra venstre: Byggeleder og Kloakmester Ole Graversen, Tommy Lauridsen tidligere indehaver af murerfirmaet Schou-Lauridsen, og murermester Svend Erik Pedersen. | Murerfirmaet Schou-Lauridsen har udført støbe og murerarbejde siden 2016, og efter flere års tæt samarbejde med STB Egenproduktion har man valgt at blive endnu tættere.

Den tidligere indehaver af Murerfirmaet Schou-Lauridsen Tommy Lauridsen udtaler: - Vi har altid haft et godt samarbejde med STB BYG. Vi har de samme værdier og tilgange til projekterne, og da jeg gerne ville være en del af et større hold, efter at have prøvet kræfter med det selvstændige liv, var det en god mulighed for at slå pjalterne sammen.

Øget indtjening og omsætning

Gennem de senere år har STB egenproduktion formået at løfte både indtjening og omsætning. Den positive udvikling får nu STB BYG til at satse på endnu mere på murer- og støbearbejder.

Siden 1956 har STB BYG beskæftiget sig med tømrerarbejde inden for både offentligt og privat byggeri, mens murerafdelingen først blev en del af virksomheden i år 2000. I 2018 opkøbte STB BYG murerfirmaet Anders Vind fra Varde som led i bestræbelserne på at udvide kapaciteten i egenproduktionen, og nærværende opkøb er endnu et skridt i den retning.

Gennem de seneste år er der for alvor kommet godt gang i hjulene, og i dag beskæftiges ca. 80 håndværkere i STB Egenproduktion. Mange svende udklækkes i eget regi og STB Egenproduktion uddanner hvert år 3 – 6 lærlinge. I 2019 fik lærling nr. 106 således sit svendebrev i STB regi.

Større fleksibilitet til fordel for bygherren

- Fremover vil virksomheden i kraft af det ny opkøbte støbefirma Murerfirmaet Schou-Lauridsen kunne udføre flere murer og støbearbejder med egne ansatte, og det har stor betydning for fleksibiliteten og STB BYG som samarbejdspartner, fortæller Bjørn Winther som er daglig leder af STB Egenproduktion:

 - Opkøbet af Murerfirmaet Schou-Lauridsen er et længe ventet skridt på vejen, som gør det muligt for os at tilbyde samlede løsninger til vores kunder, hvor vi nu kan levere egne tømrer-, murer- og støbefolk.

Udvidelsen betyder simpelthen, at vi nu er i stand til at varetage 3 store fagentrepriser på det enkelte projekt, på alt lige fra enkle løsninger til komplekse konstruktioner, tilføjer Bjørn Winther. 

Hele artiklen kan læses her: Bygge & Anlægsavisen

 

RETORTVEJ I VALBY FÅR 88 UNGDOMSBOLIGER
Onsdag den 8. juli 2020
STB BYG bygger 88 ungdomsboliger på Retortvej i Valby med Kullegaard arkitekter som totalrådgiver.

FAOD NYT FRA BRANCHEN 7. JULI 2020 |  Visualisering: De nye ungdomsboligerne på Retortvej i Valby, set fra syd. Illustration: Retort ApS. | Efter sommerferien tager STB BYG fysisk fat på opgaven som har været i proces det meste af foråret, og som Kullegaard arkitekter er totalrådgiver med ingeniørfirmaet Henry Jensen som ingeniørrådgiver.

Bygherre er tre lokale investorer ”Retort ApS” som sammen har ejet grunden gennem et par år. Byggeperioden forventes af blive ca. 15 måneder, så de unge mennesker kan flytte ind ultimo 2021. Første spadestik afventer den endelige byggetilladelse, men forventes at blive taget i august 2020

– For godt to år siden begyndte planerne at spire, da vi arbejdede på at købe grunden og ejendommen. En ejendom, der gennem tiden har været anvendt til mange forskellige formål, rives nu ned til fordel for et nyt byggeri. Tidligere har der blandt andet været foreninger, slagter, lydstudie og pokerspil, siger Brian Abildgaard medejer af Retort ApS.

Bygherre er Retort ApS, der ejes af Brian Abildgaard, Peter Bygholm og Christian Birger Christensen. Gennem tidligere arbejde med Grønttorvet kendte Brian Abildgaard både området og ejendommen rigtig godt.

– GA Arkitekter og Ingeniørfirmaet J&P har sammen med os tegnet et nyt boligprojekt, vi glæder os til at sætte i søen, siger Brian Abildgaard.

STB BYG overtager stafetten efter myndighedsprojekt og gennemfører hovedprojekteringen og byggefasen sammen med deres team af underentreprenører og rådgivere.

– Vi ser meget frem til samarbejdet med bygherrerne, og fornemmer at det kan være starten på et tættere samarbejde i fremtiden. Det private segment er stadig en mindre del af STB BYGs omsætning, men et segment som vi meget gerne vil vækste inden for. Derfor er en reference som disse 88 ungdomsboliger, vigtig for vores muligheder i fremtiden, udtaler Jens Winther, adm. direktør og partner i STB BYG.

Hele artiklen kan læses her: FAOD

Vejleentreprenør vinder 43 bæredygtige boliger i fynsk dalstrøg
Mandag den 22. juni 2020
Torsdag skrev boligorganisationen Civica kontrakt med STB BYG, der sammen med Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører og Kullegaard Arkitekter, skal realisere nybyggeriet Dalstrøget.

LICITATIONEN Lars Dalsgaard Adolfsen 19. juni 2020 | Torsdag skrev boligorganisa-tionen Civica kontrakt med STB BYG, der sammen med Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører og Kullegaard Arkitekter, skal realisere nybyggeriet Dalstrøget. Placeret på Bellinge Fælled, et nyt boligområde i udkanten af Odense, tæller den nye boligafdeling 43 bæredygtige almene boliger.

Civicas boliger certificeres til DGNB Guld med vægt på kvalitet og æstetik. Byggeriet er desuden tænkt sammen med terrænet og understøtter naturen og biodiversiteten i området. 

– Vi glæder os meget over at have fået tildelt opgaven efter at have vundet konkurrencen. Civica er en spændende samarbejdspartner, Fyn er en del af vores ’hjemmebane’, og DGNB-projekter er fremtiden. Vi øver os på at blive den fortrukne partner inden for bæredygtigt boligbyggeri, fortæller Jens Winther, adm. direktør for STB BYG. 

– Projekteringsarbejdet begynder med det samme, og forventer at komme i jorden i slutningen af 2020, tilføjer direktøren. 

Civica regner med, at nye beboere kan flytte ind fra marts 2022. 

Læs hele artiklen her: LICITATIONEN

Horsens kommunes første nybyggeri til DGNB Guld
Fredag den 24. januar 2020
Horsens Kommune har netop udpeget STB BYG som totalentreprenør på en ny daginstitution i Bygholm Bakker efter, at projektet har været i udbud. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

LICITATIONEN 23. januar 2020 08:10 | Af Redaktionen/lda | Den nye bæredygtige daginstitution bliver på knap 1.400 kvm og får plads til 150 børn. Hvis der bliver behov for det, kan institutionen udvides til 220 børn. 

Fordelingen af vuggestue- og børnehavepladser bliver ligeligt fordelt, så der bliver fire vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper. På rådhuset er forventningen, at der kan tages første spadestik i efteråret, og at byggeriet herefter vil tage ca. et år.  

Kommunens første nybyggeri til DGNB Guld
En væsentlig del af aftalen er, at den nye daginstitution skal leve op til kravene for at få DGNB Guld-certifikat for bæredygtigt byggeri. 

 

Læs hele artiklen her: LICITATONEN

 

STB BYG sælger fra med blandede følelser
Onsdag den 10. april 2019
STB Snedkeri bliver fremover en del af Doorflex. Dørproducenten vil fortsætte de nuværende aktiviteter i snedkeriet - og på den måde styrke sin forretning ved at udvide sortimentet.
STB BYG føjer 54 boliger til 93 i Holbæk
Fredag den 21. december 2018
STB BYG kan lade mandskabsvognene bliver på byggepladsen på Vølundsvej. De vandt nemlig også anden etape på Vølunden, som tæller 54 almene boliger i fire til fem etager til en byggesum på 57 millioner kroner.

Bag projektet står Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB), som er i fuld gang med at bygge i alt 243 almene boliger til familier, unge og ældre på den 27.900 kvm centralt beliggende grund i Holbæk, der tidligere har huset Danish Crowns udskærings- og pakkeafdeling. 

STB BYG er hovedentreprenør på projektet sammen med det lokale arkitektfirma Kullegaard, der har tegnet byggeriet og er bygherrerådgiver. 

- Det er et stort set identisk byggeri
I første etape var der bygget 93 boliger fordelt på tre bygninger i fem etager, som STB BYG overdragede til VAB tidligere i år. 

- Det er et stort set identisk byggeri, vi skal i gang med, så vi kan drage stor fordel af vores erfaringer. I så stort et byggeri vil der altid være fejl og mangler, som man opdager i processen ligesom der kommer ændringer undervejs. Meget af det kan vi nu enten undgå eller være på forkant med, hvilket jeg håber kan blive en positiv tidsfaktor, siger projektleder Brian Aarestrup Pedersen fra STB BYG , som har ledet byggeriet fra starten. 

Byggeriet af etape to starter primo 2019. Projektets tredje etape er ikke introduceret endnu.

Hele artiklen kan læses her: LICITATIONEN

 

Ringsted vælger entreprenør til sundhedshus
Mandag den 22. oktober 2018
Efter et par udskydelser er Ringsted Kommunes nye sundhedshus nu kommet et vigtigt skridt nærmere sin realisering.

- Byggeriet vil arkitektonisk få en naturlig sammenhæng med det eksisterende Knud Lavard Center, siger formand Britta Nielsen fra kommunens Social- og Arbejdsmarkedsudvalg.

Knud Lavard Centret er Ringsteds nyeste plejecenter og blev opført for ti år siden på byens tidligere kasernegrund efter design af Front Arkitekter.

Sundhedshuset skal opføres som en 1.716 kvadratmeter stor tilbygning til Knud Lavard Centret. Ud over at huse en stor del af Ringsted Kommunes sundhedstilbud, vil det nye sundhedshus blive indrettet, så forskellige foreninger får mulighed for at benytte lokalerne. Den nybyggede førstesal indrettes med henblik på udlejning til privat lægepraksis. Der bliver også plads til Region Sjællands lægevagt.

Udendørsarealerne udformes under hensyn til gangbesværede borgere, og der etableres parkeringsplads til cirka 40 biler på den østlige del af centeret.

STB BYG har vundet opgaven i samarbejde med GPP Arkitekter og Almbjerg Ingeniører. Sidstnævnte har imidlertid trukket sig fra projektet, angiveligt på grund af travlhed, og STB BYG er derfor i gang med at finde en ny rådgivende ingeniør.

Byggeriet forventes indledt i første kvartal i 2019, og det nye sundhedshuset skal efter planen tages i brug i februar 2020.

Link til artiklen: Building Supply

Læs mere om projektet her: GPP Arkitekter  Ringsted Kommune

Plejecenter på vej, til 40 demente
Søndag den 23. september 2018
Den vindende entreprenør STB BYG A/S, har sammensat et team med Karlsson arkitekter, Vilhelm Lauritzen arkitekter, Ingeniør'ne og Thing & Brandt landskabsarkitekter.

Allerød - 21. september 2018 | I 2020 er det planen, at Allerød Kommune og Furesø Boligselskab skal indvi demensplejecenteret, som byrådet i 2016 besluttede at lade opføre ved siden af det eksisterende Plejecenter Skovvang.

Det er kommunen og boligselskabet, der sammen opfører det nye plejecenter for demente, og nu har man fundet entreprenøren til det kommende projekt. Den vindende entreprenør er STB Byg A/S, der har sammensat et team med Karlsson arkitekter, Vilhelm Lauritzen arkitekter, Ingeniør'ne og Thing & Brandt landskabsarkitekter.

Demensplejecentret kommer til at bestå af 40 demensplejeboliger med tilhørende servicearealer og aktivitetscenter for hjemmeboende borgere med demens.

- Udviklingen viser, at flere og flere ældre får demens, og det skal vi som kommune forholde os til. Derfor glæder det mig, at vi nu er kommet ét stort skridt tættere på at opføre et nyt moderne demensplejecenter. I udbuddet har vi haft fokus på at skabe så trygge rammer som muligt for beboerne. Det har vi blandt andet gjort ved at lægge vægt på hjemlighed, gode lysforhold, overskuelighed og tæt kontakt til udeliv siger formand for Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget Jesper Holdflod Pallesen (S) i en pressemeddelelse.

De 40 boliger er fordelt på fire boliggrupper, hvor beboerne i hver gruppe deler fælles opholds- og spisestue. Boligerne etableres som mindre to-rumsboliger, der fleksibelt kan omdannes til en et-rums bolig efter beboerens behov. Ud over den private bolig, får beboerne via de indbydende fælles opholdsrum mulighed for nærvær, fællesskab og aktivitet med hinanden og med personalet.

Læs hele artiklen her: Frederiksborg Amts Avis

Nyt motorvejsdomicil giver uventet meget opmærksomhed
Lørdag den 22. september 2018
STB BYGs nye domicil med facade til E45 har både fredagsbar og motionslokale

Indkørslen til STB Bygs nye domicil var den 21. september en kongelig modtagelse værdig. To rækker flagstænger var i anledning af indvielsen af virksomhedens nye domicil sat op, og efterårets første storm satte Dannebrog i svingninger for fuld styrke.

Således var STB Byg denne dag ikke til at overse.

Egentlig meget passende. Den øgede synlighed er nemlig en af hovedårsagerne til, at byggevirksomheden valgte at bygge et nyt domicil, der tydeligt kan ses fra E45-motorvejen. Med 1850 kvadratmeter fordelt på tre etager er missionen lykkedes. Det fortæller Jan Olesen, der er den ene af to direktører i byggevirksomheden.

- Vi oplever faktisk, at folk på Sjælland kommer og spørger os: Er det ikke jer, man kan se fra motorvejen ved Vejle, siger han, og fortsætter:

- Vi havde ventet, at placeringen af vores nye domicil ved motorvejen ville give os mere synlighed, men vi havde ikke regnet med, at det ville være så markant, fortæller Jan Olesen, der mener, at andre virksomheder også kan have fordel af et synligt domicilbyggeri ved E45-motorvejen.

Et livligt hus
STB Byg flyttede ind i det nye domicil 1. juli, hvor lejemålet i de hidtidige lokaler på Andkærvej udløb. 30 millioner er der brugt på det nye domicil, som også er blevet udstyret med et stort fitness-rum og en bar. De to ejere håber, at de cirka 115 medarbejdere vil have lyst til at bruge lokalerne flittigt i fritiden med familie og venner.

- Vi vil gerne have, at der bliver liv i huset. Derfor har alle medarbejdere nøgle til lokalerne, og det er vores håb, at de også vil bruge det til afslapning og hygge i fritiden, og tage deres familie med, siger Jens Winther, der trådte ind i firmaet i 2011, og i dag er medejer.

- Medarbejderne er utroligt vigtige i vores virksomhed og vi har en ambition om at blive blandt Danmarks fem bedste arbejdspladser i 2020, siger Jens Winther.

Vækst i gazelle-tempo
STB Byg har selv tegnet og bygget det nye domicil, og det er derfor blevet præcist som ejerne har ønsket, fortæller de.

Jan Olesen, der i 1986 overtog farens direktørstol i et firma, der talte netop de to personer, fortalte i sin indvielsestale, at han for 32 år siden ikke havde troet, at det var muligt at stå der, hvor virksomheden gør i dag.

I de seneste fem-seks år er omsætningen i STB Byg steget fra 100 millioner kroner om året til 500 millioner kroner om året, hvilket også har udløst et par Gazelle-priser, der uddeles af Dagbladet Børsen til virksomheder, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Læs hele artiklen her: MIKROPOL

Byggede eget domicil - nu inviterer de indenfor.
Onsdag den 12. september 2018
STB BYG er flyttet ind i virksomhedens nye domicil ved E45, hvor der er blevet plads til både finessrum og bar for de omkring 115 ansatte. Den 21. september er der åbent hus i nybyggeriet.

AF: PALLE SØDERBERG , PASO@HSFO.DK VAFO Erhverv 12. september 2018 | Vejle: - Vi har haft nogle gode år og en del af overskuddet har vi valgt at bruge til at bygge for os selv og vi glæder os til at vise resultatet.

Sådan lyder det fra Jan Olesen og Jens Winther, der sammen ejer og driver byggevirksomheden STB Byg, der fredag den 21. september inviterer samarbejdspartnere, kunder og venner af huset til indvielse af firmaets nye domicil på Gammelmarksvej 23.

Pendlere på E45 har kunnet følge med i byggeriet af det nye domicil, der er på omkring 1850 kvadratmeter fordelt på tre etager, igennem det års tid, hvor STB Bygs egne folk har haft travlt med at opføre det nye domicil samtidigt med, at virksomhedens øvrige kunder også skulle tilgodeses.

Læs mere om det nye domicil - Klik ind her: Vejle Amts Folkeblad

STB BYG vinder 55 fynske boliger
Fredag den 29. juni 2018
Efter flere års tilløb stikkes spaden snart i jorden til en ny boligafdeling i Assens under Fyens Almennyttige Boligselskab (FAB).

Af Rasmus Gregersen Building Supply | 25. juni 2018 | Efter flere års tilløb stikkes spaden snart i jorden til en ny boligafdeling i Assens under Fyens Almennyttige Boligselskab (FAB). Boligselskabets nye Afdeling 98 omfatter 55 almene boliger og skal opføres på en grund, hvor industrivirksomheden Plum indtil 2004 havde savværk. FAB har netop offentliggjort, at det er STB BYG, der skal udføre hovedentreprisen. Vejle-entreprenøren har vundet opgaven foran Dansk Boligbyg, NCC Danmark, Hans Jørgensen & Søn Entreprenører samt Hansson & Knudsen.

Forløber byggeriet som planlagt, vil indflytningen ske fra efteråret 2019 og frem til årsskiftet. Den præcise tidsplan er dog endnu ikke på plads.

- Hvornår vi kommer i gang afhænger af, hvor hurtige vi er til at projektere. Vi kommer i gang i løbet af efteråret, men præcist hvornår kan jeg ikke sige endnu, fortæller adm. direktør Jens Winther fra STB BYG.

Fredet savværksbygning bevares
Plums Gård er tegnet af Creo Arkitekter med Niras som rådgivende ingeniør og har en samlet anskaffelsessum på godt 110 mio. kroner. Selve nybyggeriet får et areal på 5.300 kvadratmeter, der opføres i en halvcirkel omkring et grønt område. Boligerne varierer i størrelse fra 70 til 115 kvadratmeter og får enten terrasse eller altan. Bygningstypologien er dynamisk. Husene forskyder sig og varierer i højde for at skabe en varieret facadeflugt.

STB BYGs hovedentreprise løber op i 62 mio. kroner, hvoraf godt 10 procent er relateret til renovering af den fredede savværksbygning. Her skal der indrettes fælleslokale, depotrum og driftskontor på godt 1.100 kvadratmeter.

- De 55 boliger var dét, vi konkurrerede på og vandt entreprisen på. Så er der efterfølgende kommet et tillæg til entreprisen i form af en renovering af en del af det gamle savværk, siger Jens Winther.

Billedet: Creo Arkitekter har tegnet Plums Gård, der opføres på en tidligere industrigrund i Assens. (Visualisering: Creo Arkitekter)

Læs mere om projektet: https://www.building-supply.dk/project/view/1484/plums_gard_boliger

Link til artiklen: https://www.building-supply.dk/article/view/609578/stb_byg_vinder_55_fynske_boliger

 

Jysk entreprenør bygger videre i Roskilde
Torsdag den 7. juni 2018
De første boliger står snart klar på byens tidligere betonfabrik, og snart går 2. etape i gang.

Af Rasmus Gregersen Building Supply 6. juni 2018 | Allerede inden de første 41 lejligheder fra 1. etape er klar til indflytning, tager STB Byg nu hul på 2. etape af boligprojektet Bifaldet i Roskildes nye bydel, Musicon.

Bygherren, KSE Ejendomme, har solgt næsten samtlige boliger i 1. etape, hvor der er indflytning fra sidst på efteråret og i starten af det nye år. Derfor igangsættes 2. og sidste etape med 29 boliger og erhvervslokaler lige efter sommerferien.

- Vi var med i udviklingsfasen sammen med arkitekter, landskabsarkitekter og bygherren, hvor den gensidige inspiration og kompetenceudvekslingen betød, at vi nu er i gang med at opføre nogle meget gennemtænkte og godt udnyttede boliger med en fantastisk beliggenhed, midt i den her nye sprudlende og meget levende bydel, som skyder op, siger adm. direktør Jens Winther fra STB Byg.

Det overordende projekt er udviklet i samarbejde med Kullegaard, Svendborg Architects og Schønherr. Men når byggeriet af 2. etape skydes i gang, bliver det med et nyt rådgiverteam bestående af Mangor & Nagel, Oluf Jørgensen A/S og Mangor & Nagels afdeling for landskabsarkitektur, Plan + Landskab.

2. etape forventes færdigbygget i slutningen af 2019 og kommer til at bestå af to punkthuse i henholdsvis fem og seks etager med erhverv i stueetagen. Øverst indrettes penthouselejligheder på 125 kvm. De øvrige varierer i størrelse fra cirka 84 til 127 kvm.

De nye boliger opføres på den grund, hvor betonfabrikken Unicon tidligere lå. Byggeriet er kendetegnet ved teglbaguette på facaden samt brug af beton i trappeopgange og udearealer som reference til områdets historie.

Link til artikel: Building Supply

Vejen til vækst går via en god arbejdsplads
Onsdag den 18. april 2018
Vækst kræver dygtige medarbejdere og for at holde på samt tiltrække dem, har STB BYG erkendt at man også skal være en attraktiv arbejdsplads

Af Torben Sigh | sigh@licitationen.dk | BENCHMARKING | Entreprenørvirksomheden STB BYG har netop opnået certificering som et ”Great Place to Work”.
Og det er ikke noget man kommer sovende til, hvis man spørger adm. direktør og den ene halvdel af ejerdouen, hvor den anden hedder Jan Olesen.
– Vi er særligt stolte, fordi det i høj grad er vores medarbejderes vurdering af arbejdspladsen, der sikrer os certificeringen, siger Jens Winther.

Læs hele artiklen, (uddrag fra Licitationen - Tirsdag 17. april 2018) her: Licitationen

 

Væksten koster lidt hos Vejle-entreprenør
Tirsdag den 17. april 2018
Toplinjen voksede med 50 mio. kroner, men bundlinjen kunne ikke helt følge med i et ellers fornuftigt regnskab.

Af Torben Sigh | sigh@licitationen.dk | Billedet: Jens Winther, der sammen med sin svoger, Jan Olesen ejer og driver STB BYG A/S, her foran det nye byggeri, som de selv flytter ind i (Foto: Torben Sigh) 

Med en omsætning i 2017 på 400 mio. kroner og et resultat før skat på 17 mio. kroner har Vejle-entreprenøren STB BYG A/S øget sin omsætning med cirka 50 mio. kroner, men har til gengæld måttet se bundlinjen skrumpe lidt sammenlignet med 2016.

– Der er flere årsager til, at vi ikke helt har kunnet fastholde stigningstakten i indtjeningen i 2017, forklarer adm. direktør Jens Winther og fortsætter: – Ultimo 2016 lagde vi en strategiplan med retning mod 2020. Det er en vækstplan, som vi følger, og som har krævet nogle langsigtede
investeringer, tilføjer han.

Omstilling koster
– Derudover er vi godt på vej til at manifestere os som en betydende og professionel landsdækkende byggevirksomhed med en stadig stigende omsætning, og den omstillingsproces giver selvfølgelig nogle udfordringer. Vi har derfor valgt at se en stor del af den manglende indtjening som en slags
etableringsomkostninger på blandt andet Sjælland, hvor vi har vundet mange licitationer de sidste par år. Når det er sagt, er det helt væsentligt, at vi formår at drage læring af vores erfaringer og om nødvendigt korrigere kursen, hedder det fra direktøren og medejeren.

Væsentligt flere medarbejdere
At omstillingsprocessen koster penge, kan man blandt andet se på antallet af medarbejdere, der i løbet af 2017 er steget med 20 fra 75 til 95 medarbejdere.

Læs hele artiklen, (uddrag fra Licitationen - Mandag 16. april 2018) her: Licitationen

 

STB BYG bliver totalentreprenør i Engesvang
Torsdag den 15. marts 2018
Ny stor daginstitution skal erstatte to utidssvarende børnehaver.

- Det glæder byrådet, at vi i Engesvang får en topmoderne daginstitution, hvor der er lagt stor arkitektonisk vægt på tilpasning til området. I Engesvang har børnehaven længe levet i utidssvarende rammer, der har trængt til en kærlig hånd. Byggeriet af den nye kombinerede børnehave og vuggestue er derfor tiltrængt, og den vil give endnu et løft til en by i sund udvikling, udtaler Simon Vanggaard, der er formand for kommunens Børne- og Undervisningsudvalg.

Den nye daginstitution får et areal på 1.500 kvadratmeter og opføres på Åboesvej - på en byggegrund med særegne naturkvaliteter.

I vinderprojektet er der derfor lagt stor vægt på at opnå et integreret samspil mellem inde og ude. Ifølge direktør Jens Winther fra STB BYG har det bygningsmæssige koncept en klar reference til de landlige omgivelser i Engesvang. Bygningen opføres som et trefløjet længehus med asymmetrisk sadeltag og tre markante gavlmotiver.

Hele artiklen kan læses her: Building Supply

Mere om projektet her: Projectview

 

 

Vejle-entreprenør skal bygge boliger i Middelfart
Onsdag den 11. oktober 2017
Boligkontoret DK vælger STB BYG som totalentreprenør på ny afdeling.

Af Rasmus Gregersen 11. oktober 2017 08:44 | Sammen med arkitektfirmaet Rum og de rådgivende ingeniører fra Spangenberg & Madsen skal STB BYG fra årsskiftet opføre en ny boligafdeling for Boligforeningen Lillebælt/Boligkontoret DK på Skrillingevej i Middelfart.

Totalentreprisen, der løber op i 41 mio. kroner, omfatter 48 boliger i størrelser fra 40 til 111 kvadratmeter. I stueplan får beboerne en lille have med udgang til et grønt fællesareal, mens lejlighederne på første sal udstyres med altan.

Bebyggelsen opføres i to etager og vil fremstå med teglfacader i en varm brun farve. Skure og dele af facaden bliver beklædt med lodrette profilerede træbrædder. Altanerne udføres i stål med balustre i slanke rundstålsprofiler.

- Lejlighederne skal stå klar til indflytning i marts 2019, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Vi forventer at tage første spadestik primo 2018, fortæller Jens Winther, der er administrerende direktør i STB BYG.

Mere om: STB Byg

 Kilde: Building Supply

STB BYG sætter aftryk på Fredericias nye kanalby
Onsdag den 21. juni 2017
Vejle-firmaet bliver både bygherre og entreprenør på et nyt markant boligbyggeri.

Projektet er tegnet af Skala Arkitekter og omfatter i alt 73 boliger fordelt på godt 7.800 kvadratmeter. Boligkontoret Fredericia er bygherre på den almennyttige del med 12 familieboliger samt seniorbofællesskabet med 29 lejligheder, mens STB Byg selv går ind som investor og bygherre på den resterende del af projektet med 32 private lejligheder og en café.

En aftale mellem Boligkontoret Fredericia og STB BYG baner vejen for, at ”Kongens Punkt” med både private lejligheder, familieboliger og seniorbofællesskab kan gå i gang i Kanalbyen i Fredericia.

Projektet er tegnet af Skala Arkitekter og omfatter i alt 73 boliger fordelt på godt 7.800 kvadratmeter. Boligkontoret Fredericia er bygherre på den almennyttige del med 12 familieboliger samt seniorbofællesskabet med 29 lejligheder, mens STB BYG selv går ind som investor og bygherre på den resterende del af projektet med 32 private lejligheder og en café.

Se hele artiklen her: Building Supply

STB BYG leverer Bifaldet i Roskilde
Tirsdag den 23. maj 2017
Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde. Her vil Bifaldet skyde op, som en markant bebyggelse med moderne urbane boliger

I et stærkt teamwork med arkitekter, landskabsarkitekter og bygherre(r) har STB BYG været med til at udvikle 62 meget spændende lejligheder, som skal opføres, hvor betonfabrikken Unicon lå.

- Samarbejdet har været i stil med tidligere partneringforløb, så vi har i fællesskab arbejdet os frem til pris og løsninger fremfor udelukkende at finde løsninger ud fra en pris, som vi normalt gør i licitationer, forklarer adm. direktør hos STB BYG, Jens Winther.

Selve det kreative forløb har også været anderledes, da de to arkitektfirmaer Kullegaard Arkitekter og Svendborg Architects valgte at indgå i et strategisk partnerskab for at kunne inspirere hinanden til at skabe helt unikke løsninger. Derudover har landskabsarkitektfirmaet Schønherr A/S været med i den arkitektoniske udformning af området. KSE Ejendomme er udpeget af Roskilde Kommune som ejendomsudvikler og bygherre på projektet.

Roskilde Kommune havde fra starten stillet høje og ambitiøse krav om bæredygtighed, markant arkitektur og gennemtænkt integration i den nye aktive og levende bydel, og det lever byggeriet op til.

Budt op til dans

Det kan måske undre, hvorfor man vælger en jysk entreprenør til at bygge for den kreative klasse i Roskilde, men for Jens Winther er der mange gode grunde til, at netop STB BYG er blevet budt op til dans her:

- Vi har for det første fået etableret os med et godt ry på Sjælland gennem de senere år, og vi vinder et stigende antal sjællandske licitationer, fordi vi helt grundlæggende leverer kvalitet til tiden og til konkurrencedygtige priser. Dernæst har vi opbygget stor viden og erfaring om bæredygtige byggerier. Endelig har vi ved flere lejligheder haft fornøjelsen at samarbejde med Kullegaard Arkitekter, et samarbejde, som jeg godt tør sige, altid har været til gavn og glæde for begge parter.

Læs hele artiklen her: Byggeplads.dk

STB BYG starter stor Herning-renovering
Tirsdag den 25. april 2017
Billede: STB BYG har gode erfaringer med renoveringsarbejde i bolig- foreninger. Her bliver der arbejdet i Korskærparken afd. 307, hvor 189 lejligheder samt friarealerne omkring boligblokkene netop er blevet renoveret.

Renovering | Dagens Byggeri, Torben Jastram | FællesBo i Herning har skudt et kæmpe renoveringsprojekt i gang. Under navnet Fælles Fremtid skal 2000 ud af foreningens 5000 boliger renoveres. STB BYG har vundet hovedentreprisen til ca. 85 millioner kroner for de første 126 lejligheder.

Mangelfuld isolering, skimmelsvamp, nedslidte tagsten, porøst murværk, dårligt indeklima og utilstrækkelige ventilationsanlæg og elinstallationer. Der er nok at gå i gang med, når renoveringen af de to afdelinger på H. C. Ørsteds Vej og Ole Rømers Vej i det centrale Herning begynder i maj.

Forløbet er delt op i etaper, hvor beboerne på skift flytter ud af deres lejligheder og genhuses. Renoveringen af Elmegården og Ørstedgården forventes først helt afsluttet primo 2019.

Det er ikke første gang, at STB BYG skal finde balancen mellem effektivt byggeri og hensynet til beboernes daglige liv og færden.

- Det giver selvfølgelig altid nogle udfordringer, når vi ikke bare kan være en full-time byggeplads, men vores folk har ved tidligere lejligheder vist, at de har den nødvendige fingerspitzgefühl til at kunne manøvrere rundt med respekt for både beboere og håndværkere, fortæller Jens Winther, der er adm. direktør og medejer af STB BYG A/S.

Egne håndværkere

STB BYG udfører entrepriser over hele landet, og bruger ofte lokale underentreprenører på projekterne. Denne gang tager entreprenøren dog egne håndværkere med fra STB BYG Håndværk i Jelling, hvor de har egenproduktion i form af snedker-, murer- og tømrerafdelinger.

- Vi glæder os til at kombinere entreprisen med egne håndværkere denne gang. Renovering er et segment, som vi gerne vil arbejde mere med og udvikle på i fremtiden, så ved at have vores egne håndværkere med, kan vi komme helt tæt på og få ny viden, siger Jan Olesen direktør og partner med ansvar for STB BYG Håndværk. Læs hele artiklen her: Dagens Byggeri

STB BYG fortsætter væksten
Fredag den 31. marts 2017
Årsregnskabet for 2016 viser en lidt beskeden omsætningsfremgang på syv millioner kroner til 355 millioner kroner, mens overskudsgraden ligger på 5,7 procent.

Billedet: De to ejere, Jan Olesen og Jens Winther, har taget opstilling foran firmaets nye domicil, hvor der også er gjort plads til fitness og fredagsbar |

Erhverv Dagens Byggeri | Af Niels Johan Juel Jensen | STB BYG A/S har nu offentliggjort regnskabet for 2016, og det viser en lille vækst i forhold til året før. Omsætningen nåede således op på 354,8 millioner kroner mod 346,6 millioner kroner i 2015, mens resultatet før skat ligger på 20,3 millioner kroner mod 17,9 millioner kroner året før. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

STB BYG hviler på tre ben - STB Entreprise, STB Håndværk og STB Ejendomme - der alle har medvirket positivt til årets resultat.

Målet i STB BYGs netop færdiglavede Strategiplan 2020 er en samlet årlig omsætning på 500 millioner kroner, da det åbner op for at byde på flere store og spændende byggeprojekter.

- Med det nuværende organisatoriske set-up kan vi med et par mindre op- og udbygninger håndtere en årlig omsætning på op til 700 millioner kroner, forklarer Jens Winther, der sammen med Jan Olesen varetager den daglige ledelse og ligeligt ejer holdingselskabet bag koncernen. Han fortsætter:

- Der er mange fordele ved at fastholde organisationen i en størrelse, hvor vi kan bevare et af vores bærende principper om, at ledelsen er i kontakt med alle dele af organisationen. Hos os betyder det, at vi altid inddrager vores medarbejdere i udarbejdelsen af vores strategiplan. Ved at sætte kursen i fællesskab, sikrer vi os, at vi alle løber motiveret i samme retning.

Den gode arbejdsplads

Udover et ønske om at vækste, indeholder STB BYGs Strategiplan 2020 også et mål om at blive en af Danmarks bedste arbejdspladser.

- Vi vil jo gerne, at vores medarbejdere oplever en god energi, når de er på arbejde, men også at de føler sig engagerede og stolte over at være en del af STB BYG. Vi har nogle meget dygtige og ansvarsbevidste medarbejdere, som vi gerne vil passe godt på, fortæller Jens Winther.

Det oplyses, at der allerede bliver passet godt på medarbejderne ude på byggepladserne i form af et godt og sikkert arbejdsmiljø med blandt andet førstehjælpskurser til alle håndværkerne og et særligt Falck-abonnement, der er skræddersyet til STB BYG.

STB BYG uddanner hvert år mange lærlinge og praktikanter, og de prioriterer at bruge ledelses- og medarbejderressourcer på udvalgte projekter til gavn for særligt udsatte befolkningsgrupper i relation til arbejdsmarkedet.

Nu er turen kommet til den mere sociale del.

Plads til familien

Der har længe ikke været plads nok i huset på Andkærvej i Vejle til de mange projekteringsmøder og forberedende møder, som jo er en naturlig følge af flere ordrer. Derfor er der nu tegnet og projekteret et nyt domicil til vækstvirksomheden med en placering, hvor Østjyske og Midtjyske Motorvej mødes udenfor Vejle Nord.

I det nye domicil flytter entreprise- og håndværkerafdelingerne sammen igen. I de sidste to år har det været nødvendigt at flytte administrationen af håndværkerafdelingen til Jelling, hvor viriksomhden dog fastholder produktionen af vindues- og brandpartier.

Det nye domicil bliver i tre etager og kommer til at bestå af 1.208 kvadratmeter kontor og 523 kvadratmeter lagerplads. Udover kontorpladser bliver der masser af mødelokaler, hvoraf nogle kan slås sammen, når hele virksomheden skal mødes. Der er også blevet plads til fitnessrum, omklædningsfaciliteter, udendørs grillområde og en fredagsbar. Sidstnævnte er dog ikke tænkt som et hyggeligt indspark i arbejdstiden, bedyrer Jens Winther.

- Vi har ønsket os et hus, der også lever efter endt arbejdstid, og hvor medarbejderne og deres familier kan komme og hygge sig. For STB BYG er ikke kun en arbejdsplads, men en familie, siger han.

Mobilt kontor

Det er ikke kun medarbejderne i Jylland, som får nyt kontor.

Et stigende antal byggesager øst for Storebælt har også skabt behov for kontor- og mødelokaler på Sjælland. Spørgsmålet var bare, hvor på Sjælland STB BYG skulle placere deres østlige afdeling.

Løsningen blev et mobilt domicil i form af en 80 kvadratmeter stor pavillon med Stenis facadeplader. Det mobile kontor er netop nu er ved at blive bygget hos Mobilhouse i Fredericia.

- I første omgang bliver den placeres på vores nuværende største byggeplads, hvorefter den om et par år kan flyttes videre til en ny plads. Inde i pavillonen er der et konferencerum med videoforbindelse til Vejle og fire arbejdsstationer, som alle kan benytte sig af. Jeg tror, det bliver rigtig godt, fordi vi nu får mulighed for at holde både kundemøder og interne møder på selve byggepladsen.

Det nye mobile domicil tager turen til Sjælland i midten af april.

Link til artiklen her: DAGENS BYGGERI

Mobilt domicil ruller til Sjælland om lidt
Torsdag den 16. marts 2017
STB BYG beholder hovedkontoret i Vejle, men satsningen på Sjælland kræver nytænkning.

Af: Morten S. Sørensen, VAF. Publiceret 15. marts 2017 | STB BYG hører til i Vejle. Derfor er det også her, virksomhedens nye domicil bliver placeret. Men 40 procent af STB BYGs omsætning i 2017 vil komme fra projekter på Sjælland, og her mangler man faciliteter, som projektledere og andre i organisationen kan bruge til at holde møder internt samt med kunder.

I stedet for at investere i et fast kontor på Sjælland, vil STB BYG køre en 80 kvadratmeter stor pavillon til den største byggeplads på øen, hvor den skal stå, indtil det pågældende projekt er færdigt. Derefter flyttes den videre til en ny byggeplads, som så bliver STB BYGs sjællandske base.

- Det er et mobilt domicil, hvor der vil være fire arbejdsstationer, som alle kan benytte sig af. Det primære er et konferencerum, hvor der vil være videoforbindelse til hovedkontoret i Vejle, forklarer Jens Winther, administrerende direktør.

Af sted på ladvogn

Det mobile domicil er i øjeblikket ved at blive færdiggjort hos Mobilhouse i Fredericia, og i uge 14 bliver det sendt på en ladvogn til en byggeplads i Holbæk, hvor det efter planen skal stå i to år.

- Når de er gået, så kører vi den videre til et nyt sted. Det er også en måde at bearbejde lokalområderne på, så folk får kendskab til os, forklarer Jens Winther.

- Og så er det fint, at vi får byggefolkene, vi holder møder med, ud på byggepladserne. På den måde kan de også se, hvad vi kan, siger direktøren.

Link til artiklen her: Vejle Amts Folkeblad

STB BYG ombygger børnecenter Solbo
Torsdag den 16. februar 2017
Når Børnecenter Solbo i Silkeborg skal om- og tilbygges, bliver det med STB BYG som totalentreprenør, og opgaven udføres i samarbejde med ARKVH Arkitektfirmaet Vallentin Haugland og DRIAS Rådgivende Ingeniører A/S

STB BYG har vundet opgaven med om- og tilbygning af Børnecenter Solbo i Silkeborg. Det er Aarstiderne Arkitekter, der som totalrådgiver for Silkeborg Kommune, har udviklet projektforslaget. STB BYG med team skal nu overføre det velgennemtænkte og gennemarbejdede projekt fra papiret, til i virkelighedens verden at fremstå som et velfungerende kvalitetsbyggeri.

Institutionen er i drift under byggeriet, hvilket kræver helt specielle tiltag i forhold til planlægning og udførelse af projektet, der skal udføres i to etaper og forventes at pågå fra august 2017 til juni 2018.

Erfaring udnyttes

STB BYG glæder sig over at få endnu en børneinstitution på referencelisten, og de fortæller, at man vil drage stor nytte af deres mange erfaringer fra forskellige entrepriseformer med såvel daginstitutioner som plejecentre.

Institutionen består af specialbørnehave, aflastning og døgntilbud. Målgruppen er børn og unge med betydeligt og varigt nedsat funktionsevne i alderen 0-18 år. Børnecenteret ligger i et naturskønt område ved et skovbryn og nær ved Gudenåen. Institutionen består af flere forskellige bygninger, hvoraf hovedbygningen er fra 1950 og består af stueplan, 1. sal og en kælder. Bygningerne er forbundne, så børnene kan komme rundt og benytte sig af anlæggets forskellige funktioner.

Forskellige behov

Beboerne vil typisk være i aldersgruppen 4-18 år. Nogle af beboerne har generelle udviklingsforstyrrelser, mens andre har multiple funktionsnedsættelser. Det resulterer i forskellige behov, der alle skal rummes.

Læs hele artiklen her: Dagens Byggeri

STB BYG A/S skal bygge Svendborg Friplejehjem.
Onsdag den 30. november 2016
STB BYG A/S har netop vundet totalentreprisen på Svendborg Fripleje- hjem. En opgave til ca. 50 mio. kr. med byggestart i begyndelsen af det nye år.

Byggeplads.dk | Det går godt for entreprenørvirksomheden STB BYG A/S i Vejle. De vinder en pæn del af de licitationer, de er med i, og har i dag byggeprojekter over hele landet.

Det er ingen hemmelighed, at for langt de fleste byggeprojekter er prisen af stor betydning, og det gælder naturligvis også for de projekter STB BYG giver pris på. Det er derfor altafgørende for virksomhedens indtjening at have fokus på selve processen, skriver virksomheden i en meddelelse.

- Vi arbejder benhårdt på hele tiden at optimere byggeprocessen, uden at det går ud over kvaliteten, fortæller adm. direktør Jens Winther og tilføjer:

- Vi prioriterer energioptimering og bæredygtighed i materialevalget, men vi har også fokus på at få trimmet projekt- og tidsstyringsprocesserne mest muligt. Vi arbejder ligeledes med LEAN i forhold til at anvende industrielt producerede bygningselementer, og så holder vi økonomien i et stramt greb. Endelig har vi nogle meget dygtige og kompetente byggeledere, der sørger for, at byggeriet bliver ledet engageret og effektivt. Når et byggeri er leveret, gennemgår vi det nøje for at se, hvor vi kunne have gjort det endnu bedre. Så vi bruger og udnytter hele tiden den viden, vores medarbejdere kommer hjem med, til at blive dygtigere.

Se hele artiklen her: Byggeplads.dk

Vejlefirma skal bygge i Valby
Onsdag den 16. november 2016
STB Byg vandt totalentreprisen på Huset William i Valby. Et projekt til ca. 81 mio. kr. Det gamle plejehjem nedrives helt og genopstår med 56 tidssvarende plejeboliger. Visualisering: Kant Arkitekter.

Af Torben Jastram Dagens Byggeri.dk | Huset William ligger i Valby på Vigerslev Allé tæt ved den nye ringstedbane. Der er tænkt på både bo- og livskvaliteten hos beboerne og medarbejdernes arbejdsforhold, når det nye Huset William står færdigt primo 2019.

Det er Kant Arkitekter, der som totalrådgiver for FSB har udviklet projektforslag i et tæt samarbejde med SUF Københavns Kommunes Omsorgs og Socialforvaltning samt Ældrerådet. Projektet bliver nu overgivet til vinderen af totalentreprisen, STB Byg, som sammen med deres team bestående af arkitektfirmaet Kullegaard A/S, landskabsarkitekt Lassen Landskab A/S og rådgivende ingeniørfirma Danakon A/S står for det videre forløb.

- Det er en fornøjelse at skulle arbejde videre med så gennemtænkt et projekt. Det er et dejligt livsbekræftende byggeri, hvor der er tænkt over, at det skal være et hjem og ikke en institution for beboerne. Vi vil så gøre vores til, at byggeriet ikke bare ser godt ud på papiret, men også i virkeligheden fremstår som et velfungerende kvalitetsbyggeri, siger adm. direktør Jens Winther fra STB Byg.

Se hele artiklen her: Dagens Byggeri

Jysk entreprenør i kæmpe vækstspring vil videre
Torsdag den 10. november 2016
Entreprenørvirksomheden STB BYGi Vejle placerer sig i en undersøgelse som danmark stærkest voksende entreprenør målt på omsætning

Af Peter B. Rasmussen, Børsen | Ifølge Finans.dk sprang omsætningen op med 55 pct. fra 2014 til 2015. omsætningen lå i 2015 på 347 mio. kr. i 2015.

Hvordan har I øget omsætningen så kraftigt?

"det er ikke alt sammen sket fra 2014 til 2015 der er en lang indløbstid på mange af projekterne. Arbejdet er sat i gang i 2013, hvor vi lavede en strategiplan over, hvad det var, vi ville være gode til, og hvor vi arbejdede med at blive bedre til at kvalificere os til projekter.

"Hvordan har jeres strategi været?

....

Se hele artiklen - Klik her: Børsen - STB BYG

STB BYG skal bygge boliger på slagterigrund
Tirsdag den 4. oktober 2016
Vejle-entreprenøren har vundet endnu et byggeprojekt på Sjælland.

Af Rasmus Gregersen 4. oktober 2016 10:04 | STB BYG er udpeget som hovedentreprenør i Holbæk, hvor 93 almene boliger skal opføres som første etape af et større boligbyggeri på byens tidligere slagterigrund, Vølunden.

Første spadestik tages primo 2017, og administrerende direktør Jens Winther glæder sig over, at det er lykkedes at vinde endnu et markant byggeprojekt øst for Storebælt.

- Vi er blevet taget rigtig godt imod på Sjælland, og vi bliver indbudt til stadig flere prækvalifikationer. Vi har på nuværende tidspunkt seks projektledere fast på Sjælland, siger han.

Sjælland, og især området omkring Holbæk, har de seneste år lagt grunde til en voksende andel af STB BYGs vundne entrepriser. Virksomheden har været hovedentreprenør på det ottetalsformede Plejecenter Samsøvej i Holbæk og er netop nu i gang med en tilbygning på Engskovskolen i Holbæk. På Sjælland er STB BYG endvidere aktuel med et nyt domicil til DSV Transport i Roskilde, et projekt med luksuslejligheder i Næstved samt et opførelsen af et nyt plejehjem på en tidligere industrigrund i Valby.

- Det er en stor fornøjelse at være med til at lave så markante og spændende byggerier. Vølunden bliver ligeledes et helt fantastisk sted. En grøn oase med en blanding af boligtyper, der henvender sig både til unge, familier og ældre. Det er Kullegaard Arkitekter, som vi tidligere har arbejdet sammen med, der har tegnet byggeriet, og de har skabt nogle dejlige lyse og gennemtænkte boliger, fortæller Jens Winther.

Den cirka 27.900 m² store og centralt placerede grund har tidligere huset Danish Crowns udskærings- og pakkeafdeling. Entreprisen på knap 95 millioner kroner omfatter første etape med 44 familieboliger, 29 ældreboliger og 19 ungdomsboliger. Når Vølunden er fuldt udbygget vil der være 243 boliger i alt.

Bygherre er VAB, Vestsjællands Almene Boligselskab, som STB BYG tidligere har samarbejdet med et projekt med 20 almene boliger i Tølløs

Kilde: Building Supply

Eksklusivt byggeri på historisk grund
Onsdag den 17. august 2016
Boligselskabet Domea Rødekro har som bygherre valgt entreprenør- firmaet STB BYG A/S fra Vejle til at stå for byggeriet af 66 boliger og en dagligvarebutik i Aabenraa

Licitationen 17. august 2016 | Af Redaktionen |  Grunden ved Haderslevvej og Reberbanen i Aabenraa var i mange år adresse for Overbecks Kalkværk og Tømmerhandel, der blev grundlagt i 1881. Siden skiftede firmaet navn til Cimbria, og i 2008 overtog Bygma alle firmaets tre afdelinger – Haderslev, Sønderborg og Aabenraa – hvoraf sidstnævnte afdeling blev lukket. Navnet Cimbria lever dog videre i det nye byggeri, der får navnet Cimbria Parken.

Det er boligselskabet Domea Rødekro og butikskæden Rema 1000, der står som bygherrer for de i alt 102 lejligheder og dagligvarebutikken i den nordlige del af Aabenraa. Byggeriet bliver opført i to etaper, hvor første etape, der skal stå klar primo 2018, styres af STB Byg i en totalentreprise, som omhandler 66 familieboliger, fælleslokale, gæstebolig samt ejendomskontor med i alt 6.419 bebyggede kvm samt butikken med 1.260 kvm bebygget areal. Anden etape byder på 36 familieboliger, som forventes indflytningsklare omkring i 2019.

Et stærkt team

Ingeniørfirmaet Cowi og arkitektfirmaet A78 Arkitekter er bygherrerådgivere på projektet, mens vinderholdet bag totalentreprisen består foruden STB Byg af Sweco Architects og Niras.

Projekteringen af byggeriet er allerede startet, og adm. direktør Jens Winther fra STB Byg forventer, at selve byggeriet går i gang til efteråret, og han glæder sig til at komme i gang.

"Det er et stærkt hold, vi har fået samlet til denne opgave. Alle byder ind med stor erfaring fra lignende byggerier, så jeg tror, vi kan få et godt og tæt samarbejde med områdets øvrige interessenter og samtidig få gennemført byggeriet med så få gener som muligt for områdets beboere," siger Jens Winther.

Knivskarpe deadlines

Boligforeninger er et prioriteret forretningsområde og en kundegruppe, som STB BYG har haft særlig fokus på gennem de seneste år.

"Det stiller helt særlige krav til os, når vi som entreprenør skal bygge nyt eller renovere for en boligforening. Det er jo folks hjem, som vi er inde og arbejde i. Derfor er vi nødt til at operere med knivskarpe deadlines, så beboerne kan flytte ind i en helt færdig lejlighed til den dato, de er blevet lovet. Når vi samarbejder med boligforeninger omkring renovering af lejemål, skal vi også kunne håndtere beboerne med deres behov og spørgsmål til byggeriet. Vi er netop ved at afslutte en stor renoverings- og ombygningsopgave af 189 lejligheder i Korskærparken i Fredericia. Her er vi rykket frem opgang for opgang, mens beboerne har været genhuset. Et forløb der er gået helt planmæssigt," fortæller Jens Winther.

Tidlig involvering

Med afsæt i mange års erfaring fra store byggeprojekter arbejder STB Byg desuden med et koncept for tidlig involvering og sparring med boligforeningen allerede i den indledende fase af byggeriet.

"Formår boligforeningen i højere grad end tidligere at få inddraget den viden, der ligger hos entreprenøren, i projekteringen af udbudsmaterialet, så er der ofte en økonomisk gevinst forbundet hermed", siger Jens Winther og fortsætter:

"Vi har erfaret, at netop den kompetence og viden, som vi kan byde ind med, er givtig for boligforeningen, og som regel lykkes det at indfri boligforeningens forventninger til den samlede økonomi".

Sigh |  http://www.licitationen.dk/ 

Hovedentreprenør valgt til DSV-domicil
Onsdag den 8. juni 2016
STB Byg er valgt som hovedentreprenør på opførelsen af DSV Transports nye domicil i Roskilde, mens KHR Arkitekter er totalrådgivere på projektet.

Byggeri | 08.06.16 | 08:28 - Niels Johan Juel Jensen | Der er nu sat navn på den virksomhed, der skal være hovedentreprenør på opførelsen af DSV Transports nye domicil i Roskilde. Valget er faldet på STB Byg, og byggeriet forventes at stå færdigt ved udgangen af 2016. Det fortæller STB Byg i en pressemeddelelse. Arkitekten har taget udgangspunkt i at indrette et effektivt og moderne kontormiljø, med et præsentabelt indgangsparti i stueetagen, mens arbejdspladserne primært er placeret på 1.sal. På 2.sal indrettes der mødefaciliteter, kantine med udgang til tagterrasse samt fitnessrum.

Bygningen løftes en etage på søjler for at fremstå let og transparent, men samtidigt også for at opnå den maksimale eksponering mod Holbæk-motorvejen. Adgangen til bygningen bliver utrolig nem for bilister med placeringen mod motorvejen, og der etableres masser af p-pladser på grunden. Der er desuden også tænkt på placeringen i forhold til offentlig transport, og der er således kort af stand til Trekroner Station via en gangtunnel under motorvejen.

Fokus på geografi

- Det er et flot domicil, som vi glæder os meget til at opføre for DSV transport, siger Jens Winther, som er administrerende direktør hos STB Byg. Netop erhvervsbyggerier er i fokus hos entreprenørvirksomheden, hvor man i fremtiden ønsker at opbygge en større portefølje af lignende projekter.

- Vi forventer et stigende antal erhvervsbyggerier de kommende år, og vi vil gerne i betragtning til opgaverne. Derfor har vi også søsat en række indsatser for at bringe os blandt de bedste til netop disse byggerier og kunder, siger Jens Winther.

STB Byg oplever støt stigende aktiviteter øst for Storebælt, og det bringer ny næring til ledelsens overvejelser, om etablering af en egentlig afdeling på Sjælland.

- Hvis opgaverne bliver ved med at komme, er det planen, at der de kommende år skal opbygges en driftsorganisation på Sjælland. Vi har stadig god tid og har ikke brug for at forcere noget, men jo flere byggerier vi bliver involveret i, desto større bliver behovet for en mere fast base på Sjælland, det er klart, lyder det fra Jens Winther. Lige nu har entreprenørvirksomheden gang i syv byggepladser på Sjælland.

Kilde: Dagens Byggeri

STB BYG har 3-års-planen klar
Onsdag den 6. april 2016
Målet er at nå en omsætning på en halv milliard kroner i 2020, men ikke for enhver pris.

Af Rasmus Gregersen | Foto: Ledergruppen i STB BYG (fra venstre): Adm. direktør Jens Winther, produktionsdirektør Lasse Lindkvist Hansen, økonomichef Jens Gordon, udviklings- og strategichef Michael Nielsen, direktør Jan Olesen og salgs- og tilbudschef Jimmi Vinter Gravgaard.

STB BYG løftede i 2015 sin omsætning til det hidtil højeste niveau. Indtjeningen voksede også, og ordrebeholdningen rummer opgaver, der rækker langt ud i fremtiden.

I nær fremtid bliver der bundet sløjfe på de mange indsatser, der er startet op i den nuværende tre-års-plan, så der ingen løse ender er, når den nye strategiplan 2017-2020 sættes i gang.

Et af de meget konkrete mål for perioden er at nå en omsætning på en halv milliard kroner.

- Men det vigtigste er, at vi formår at udvikle virksomhederne i tæt samspil med medarbejderne, og at bundlinjen ser fornuftig ud, siger administrerende direktør, Jens Winther.

- Historisk har vores evne til at projektoptimere og indkøbe været en vigtig kilde til virksomhedens indtjening. Vi opsamler systematisk erfaringer fra igangværende og afsluttede byggeprojekter, og det har for os i høj grad været et sted, hvor vi har kunnet profitere både økonomisk og kvalitetsmæssigt. Når prisen er det væsentligste element i langt de fleste udbud, er det nødvendigt at optimere og trimme alle processer, så vi ikke bare kan vinde, men også tjene penge på projekterne, fortsætter han.

Et stærkt hold
I STB BYGs tre-års-plan fastlægges de overordnede visioner og retninger bliver fastlagt. Planen nedbrydes i konkrete indsatsområder for hvert enkelt år, og typisk vil der kontinuerligt være 5-10 strategiske projekter i gang. Ledelsen arbejder meget bevidst på at inddrage relevante medarbejdere fra alle dele af organisationen i de enkelte projekter. Helt overordnet handler alle projekter om tre mål: Øget omsætning, øget indtjening og øget kvalitet.

I STB Byg er organisationsudvikling et vigtigt element, og fra ledelsens side arbejdes der kontinuerligt med at udvikle organisationen i takt med væksten.

Se nøgletal og hele artiklen her: Building Supply

 

STB BYG vinder ny entreprise på Sjælland
Torsdag den 31. marts 2016
Vejle-virksomheden er valgt som totalentreprenør på københavnsk plejehjem med 48 boliger.

31. marts 2016 - Af Rasmus Gregersen | Visualiseringer: KPF Arkitekter | STB BYG A/S har de sidste par år oplevet en stigning i aktiviteten på Sjælland, og entreprenørfirmaet fra Vejle sætter nu igen brobizzen fast i forruden for at styre et byggeri øst for Storebælt.
Denne gang er det Danske Diakonhjem, som har afholdt licitation på byggeriet af et friplejehjem i Valby i udbud.
Totalentreprisen på 52,5 millioner kroner har STB BYG netop vundet i samarbejde med GPP Arkitekter og Ingeniørfirmaet HaCaFrø.
Projekteringsarbejdet er i gang, mens selve ombygningen af den tidligere industribygning i Trekronergade i Valby går i gang til august. Det nye friplejehjem får 48 plejeboliger, og projektet er planlagt ud fra et ønske om at skabe et funktionelt og driftsvenligt hus med maksimal trivsel for beboere og ansatte. Det forventes, at Valby Friplejehjem vil være klar til at modtage sine første beboere i efteråret 2017.

Ny arkitektur bag historiske mure Ifølge administrerende direktør i STB Byg, Jens Winther, bliver der bygget med stor respekt for de to eksisterende bygninger, som i lokalplanen er udtaget som kulturhistorisk bevaringsværdige.
De har begge været brugt til produktion i mange år. Den ene er en shedtagshal, som skal anvendes til aktivitetsområde med lounge og wellness, da det nordvendte shedtag sikrer et godt lysindfald, mens den anden – en murstensbygning i to etager – laves om til boliger, storkøkken og administration.
- Vi overtager bygningerne strippet for alle ikke bærende bygningsdele og installationer. Tilbage står kun de genanvendelige jernbetonkonstruktioner, ydermure, tagkonstruktioner og tagbelægning, så det bliver et spændende projekt, hvor vi lader ny, funktionel og æstetisk smuk arkitektur danne nye rum bag de historiske mure, fortæller Jens Winther.
Selve plejehjemmet bliver indrettet med den nyeste teknologi og velfærdsteknologiske løsninger, men der er også tænkt på de nære menneskelige relationer. De pårørende er nemlig en vigtig del af beboernes liv, og da pårørende ikke kun er voksne, bliver der indarbejdet et legeområde i det åbne gårdrum. Kilde: Building Supply

 

Cirkulære plejeboliger til demente
Fredag den 11. marts 2016
Det ottetalsformede Plejecenter Samsøvej i Holbæk er indrettet, så de- mente vanskeligere forvilder sig hjemmefra. Byggeriet er udført af STB BYG i hovedentreprise.

Tekst: Lars Ringholm Byggeplads.dk | Et af de mest ømtålelige problemer på danske plejehjem er, når demente beboere forvilder sig uden for deres vante rammer og forsvinder fra deres bolig. Kulle­gaard A/S i Holbæk er kommet med et bud på, hvordan det kan begrænses. Firmaet har tegnet det nye Plejecenter Samsøvej i den østlige ende af Holbæk. Et plejecenter, der er ottetalsformet og dermed har cirkelrunde afdelinger.

Kullegard A/S har tegnet et hus, der imødekommer Holbæk Kommunes ønske om at få boliger, der er særligt velegnede til demente og plejekrævende borgere. Konkret er det Holbæk Ældreboligelskab v. Domea, der er bygherre på projektet.

Efter en licitation blev opgaven givet i hovedentreprise til Vejlevirksomheden STB BYG A/S. Kulle­gaard har desuden også haft opgaven som totalrådgivere. Projektet er udviklet i tæt samarbejde med brugerne.

– Vi afsluttede den sidste brugersession med at give ordet frit for at evaluere processen. Det er altid spændende og lærerigt at høre folks meninger, og den gængse melding fra brugerne var, at de ikke havde brug for os rådgivere, for det var alligevel dem, der havde tegnet huset, siger arkitekt og partner Kasper Kullegaard og tilføjer:

– På baggrund af den tilbagemelding var brugerprocessen for os at se vellykket, da det i høj grad handlede om at skabe den her ejerskabsfølelse.

Praktisk indretning

Plejecenter Samsøvej er placeret som nærmeste nabo til Holbæk Seminarium. I øvrigt på en grund, hvor der tidligere lå tre kollegiebygninger.

– For os har det været centralt at fokusere på optimale forhold for både beboere og personale ved at skabe trygge rammer og gode arbejdsforhold, fortæller Kasper Kullegaard.

– Bygningens udformning giver optimale arbejdsgange for personalet, der via personalerummenes centrale placering har let adgang til bo-grupperne på hver etage. Derudover undgås blinde gang-ender, så personalet går ikke forgæves, og beboerne kan trygt bevæge sig rundt uden at komme for langt væk fra deres vante omgivelser.

Projektleder Jesper Stjernholm Olesen fra STB BYG A/S siger det noget mere direkte:

– De runde gange har den fordel, at beboerne simpelthen ikke kan forvilde sig hjemmefra. De kan gå en god, lang tur på det runde gangareal og altid nå sikkert hjem til deres egen bolig.

Samtidig fremhæver han de to lukkede gårdrum i byggeriet. Her kan beboerne opholde sig eller nyde udsigten til dem fra de mange balkoner, der er adgang til fra de enkelte boenheder.

– Det er enkelt og hurtigt at komme til disse gårdhaver, mens det er mere kompliceret at komme til den indgang, der fører ud af huset, fortæller Jesper Stjernholm Olesen.

– Det er takket være måden, huset er indrettet på, og dermed er det muligt på en diskret og ordentlig måde at forhindre demente beboere i at forlade huset ved et uheld.

Indbydende og lyst

De enkelte afdelinger, eller boenheder, er stort set ens indrettet. En gang, der vender ud mod gårdhaven, hvorfra der er adgang til boligerne. Ikke mindst på grund af de store vinduespartier og anvendelse af lyse farver er huset lyst og indbydende.

– Den runde form har i øvrigt betydet, at stort set alle elementer, der er benyttet til byggeriet, er specialfremstillet hertil, fortæller Jesper Stjernholm Olesen.

– Det lige fra loftelementer til de gelændere, der følger hele vejen rundt på gangarealet.

Kilde: Byggeplads.dk Se billeder og hele artiklen, her: Byggeplads.dk

STB skal bygge bæredygtigt i Silkeborg
Torsdag den 10. marts 2016
Ny bydel kommer på sigt til at rumme 130 boliger. Synlig regnvands- håndtering, grønne tage og vægge med slyngplanter.

3. marts 2016 09:50 - Af Rasmus Gregersen | De grønne løsninger er i højsædet for den nye bæredygtige bydel, Gødvad Enge, i det nordøstlige Silkeborg. Det 30 hektar store område skal efter planen rumme i alt 170 boliger, når det er helt udbygget.

Jorden i Gødvad Enge er meget lerholdig og sammenholdt med de senere års store regnskyl, har det været nødvendigt at finde på løsninger til at tackle udfordringerne med regn og lerjord. Området, der ligger på et skrånende terræn, bliver derfor forsynet med grøfter, render, regnkasser, regnvandsbassiner og store regnbede. Flere af de store veje bliver ligeledes forsynet med gennemtrængelige vejbelægninger, som vandet kan sive igennem.

Nye og visionære tanker
Blandt områdets bygherrer er Arbejdernes Byggeforening, der omkring 1. april påbegynder byggeriet af 30 almene familieboliger. Byggeriet til 37 millioner kroner er tegnet af Aarstiderne Arkitekter og kommer til at håndtere en stor del af bydelens overfladevand.

Bebyggelsen består af 15 dobbelthuse, der er samlet omkring en åben passage med et rekreativt grønt område. Husene har grønne tage, hvorfra vandet ledes til vandrender langs interne veje og videre til en vandlegeplads i den grønne passage, og således synliggør vandets bevægelse i arkitektur og landskab. De grønne tage kan forsinke regnvandets videre færd og dermed mindske faren for overløb ved voldsomme regnskyl.

Læs også: STB Byg overvejer sjællandsk afdeling

Husene er desuden forsynet med en grøn væg med slyngplanter, der udover at kunne opsuge vand, fungerer som afskærmning mellem naboerne. Udearealerne blender ind i områdets natur med vildtvoksende græs med markblomster, forskellige bærbuske omkring haverne og frugttræer og små bakker i det vilde græs. De grønne tage øger samtidig biodiversiteten, da de giver grobund for mere fugleliv.
- Der er tænkt nyt og meget visionært her, så det bliver et rigtig spændende byggeri at komme i gang med, siger administrerende direktør i STB Byg, Jens Winther.

Bæredygtighed og totaløkonomi
Dobbelthusets udformning tager udgangspunkt i terrænet, og består af en etplans bolig med henholdsvis tre og fire rum til den ene side og en toplans bolig med fire rum til den anden side.

Læs også: Vejle-firma bygger luksusboliger på Sjælland

Husene beklædes på ydersiden med tegl og skifer. Der er generelt lagt vægt på anvendelse af materialer med lang levetid og lave krav til vedligehold. STB Byg har de senere år været involveret i en del byggerier, hvor energirigtige- og bæredygtige løsninger har haft høj prioritet, og det afspejles af virksomhedens materialestrategi.

- Når det kommer til materialer, arbejder vi ud fra en overordnet indkøbsstrategi, hvor vi vælger ud fra såvel bæredygtighed som det totaløkonomiske resultat, hvilket betyder, at vi altid vælger materialer med lang levetid og minimal vedligeholdelse, forklarer Jens Winther.

Visualisering: Aarstiderne Arkitekter Kilde: BUILDING SUPPLY

STB BYG overvejer sjællandsk afdeling
Fredag den 22. januar 2016
Et stigende antal entrepriser og prækvalifikationer får sandsynligvis Vejle-virksomheden til at etablere en selvstændig afdeling øst for Storebælt.

21. januar 2016 08:49 - Af Rasmus Gregersen | Det startede med et par mindre byggerier for få år siden. I dag har STB Byg ansat byggeledere og projektansvarlige på Sjælland til at styre et stigende antal byggerier sikkert gennem alle faser.

Den stigende aktivitet øst for Storebælt har fået administrerende direktør Jens Winther til at overveje, om tiden snart er moden til at etablere en egentlig afdeling på Sjælland.

Næste projekt i rækken bliver renovering og udvidelse af Engskovskolen i Nr. Jernløse ved Holbæk, hvor STB Byg har vundet totalentreprisen sammen med KPF Arkitekter og Hundsbæk & Henriksen. Desuden går STB Byg i løbet af de kommende måneder i gang med at opføre 14 luksusboliger ved den fritlagte Suså i Næstved.

- Grunden blev købt for år tilbage, men så kom krisen. Nu tror vi på, at tiden er inde, da renten er lav, og vi har fået mange henvendelser. I vores nuværende organisation har vi gennem årene fået opbygget nogle standarder, som sætter os i stand til at levere byggeri af høj kvalitet til tiden og med en fornuftig økonomi - hver gang. Disse standarder håber vi at kunne tage med os og implementere på de sjællandske byggepladser, siger Jens Winther.

Visualisering: KPF Arkitekter | Engskovsskolen er, som de fleste danske folkeskoler, udbygget og renoveret etapevis, hvilket kan aflæses i dens bygningsfysik, både pædagogisk og arkitektonisk. Den kommende renovering skal styrke helhedsindtrykket gennem et overordnet tema: At skabe 'lys til læring', samt nye indholdsrige oplevelser i velbelyste opholds- og undervisningsrum.

Kilde: Building Supply

 

Vejle-firma bygger luksusboliger på Sjælland
Onsdag den 9. december 2015
STB Byg er både bygherre og entreprenør på Pottemagergrunden i Næstved.

8. december 2015 08:46 - Af Rasmus Gregersen | Visualisering: Lundhilds tegnestue | Hvis ellers vejret arter sig, stikker STB BYG til marts spaden i jorden i Næstved, hvor 15 boliger skal stå klar til indflytning på Pottemagergrunden i foråret 2017.
Lejlighederne, der er tegnet af Lundhilds tegnestue i Horsens med Oluf Jørgensen A/S som rådgivende ingeniør, varierer i størrelse fra 85 m² til 190 m² penthouse med tagterrasse.
- Det ligger noget uden for vores normale forretningsområde. Vi købte grunden for flere år siden, men så kom finanskrisen, og projektet blev stillet lidt i bero. Nu er lånemulighederne igen fordelagtige, og interessen for projektet er da også ganske betragtelig. Vi har på forhånd solgt seks lejligheder, inden køberne har kunnet se så meget som en mursten, så jeg føler mig ret overbevist om, at resten hurtigt bliver solgt, når byggeriet begynder at tage form, siger administrerende direktør i STB BYG, Jens Winther.

Hele artiklen kan læses her: Building Supply

 

Vækststrategi giver pote
Onsdag den 9. september 2015
Klare målsætninger og fokusering på udmøntning af strategien har givet STB Byg A/S i Vejle vind i sejlene

Af Torben Sigh | sigh@licitationen.dk | STRATEGI | Det går godt hos STB Byg A/S i Vejle, og adm. direktør og medindehaver, Jens Winther har svært ved at skjule sin tilfredshed med, at firmaet lader til at udvikle sig, sådan som man har - ikke blot håbet på, men også planlagt det.

"I 2014 nåede vi for første gang en overskudsgrad på over fem procent. Vi omsatte for en kvart milliard kroner og tjente 13,5 millioner kroner før skat. Det er vi lidt stolte af, for vi har sat os en række målsætninger, som vi gerne vil opfylde, fordi de er med til at skabe den nødvendige vækst og dynamik i virksomheden", siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Jens Winther ejer virksomheden sammen med Jan Olesen. der også er direktør, med Jens Winther som ordførende og adm. direktør. Tidligere var en tredje ejer med, men da strategien blev omlagt, endte det med de to ejere.

Et mål for fremtiden "I slutningen af 2013 blev vi enige om at lægge en strategi for 2014, 2015 og 2016, så vi hele tiden har en kurs at følge. Vi finpudser og justerer jævnligt strategien til de faktiske forhold, som man jo ikke altid kender så lang tid i forvejen, men overordnet set har den plan, vi lagde dengang stort set holdt, siger han.

Med strategien fulgte nogle mål: "Vi besluttede at organisationen skulle geares til at kunne håndtere en omsætning på op til en halv milliard i løbet af fem år. Ikke sådan at forstå, at størrelsen er altafgørende, men det betyder bare, at vi ikke har lagt et låg på os selv, når det kommer til volumen. Mere vigtigt er, at vi gerne ville nå en overskudsgrad på fem procent før skat. Og det mål har vi i 2014 nået med en overskudsgrad på lige under seks procent før skat", siger han. Der er i virksomheden også et vækstmål på 25 procent årligt, men det mål er ikke så højt prioriteret som indtjeningen, fordi man gerne vil sikre økonomisk stabilitet. "Om det tager et år mere eller mindre at nå et vækstmål synes vi ikke er så vigtigt. .....

Hele artiklen kan læses her: Licitationen Byggeriets Dagblad

Førstehjælp på byggepladsen
Fredag den 4. september 2015
STB BYG A/S med i pilotprojekt med hjertestarter, sikkerhedspakker og skræddersyede førstehjælpskurser i samarbejde med Falck Erhverv

4. september 2015 05:15 - Af Klaus Tøttrup | STB BYG A/S fokuserer målrettet på opsamling af erfaringer fra medarbejdere med daglig gang på byggepladserne samt input fra virksomhedens øvrige ansatte. Det har resulteret i konceptet "Førstehjælp på Byggepladsen". Det nye koncept skal i første omgang køre som et pilotprojekt i Korskærparken i Fredericia, hvor STB Entreprise har hovedentreprisen på renoveringen af 189 lejligheder samt udearealerne.
"Det er et rigtigt spændende projekt, som vi selvfølgelig hilser velkommen", siger projektleder Jørn Brynaa fra Boligkontoret Fredericia, som administrerer Korskærparken og fortsætter:
"Det er meget positivt, at der bliver sat fokus på arbejdsmiljøet, og jeg har ikke før set et tiltag som dette, så det bliver spændende at følge. Når vi starter så stor en byggesag som denne, får vi mange spørgsmål fra beboerne. De handler selvfølgelig i høj grad om deres egne lejligheder, men vores medlemmer forholder sig også nysgerrigt og kritisk til den samlede byggeproces, og her er det da dejligt at kunne sige, at det er der styr på. At vores leverandører har styr på sikkerheden kan meget vel blive et parameter, som vi fremover vil lægge vægt på i forbindelse med prækvalifikationer. " Læs hele artiklen her: Mestertidende

STB vinder entreprise til 72 millioner
Mandag den 10. august 2015
En udvidelse af SDU’s tidligere bygninger i Odense skal give plads til, at University College Lillebælt kan samle alle sine uddannelser.

6. august 2015 08:51 - Af Rasmus Gregersen. Billedet: UCL's kommende campus på Niels Bohrs Allé med de nye penthouseetager. Det samlede bruttoetageareal forventes at udgøre ca. 35.000 m², heraf ca. 3-4.000 m² nybyggeri.
Visualisering: Cubo Arkitekter. Ingeniørerne på Syddansk Universitet (SDU) er flyttet til nye uddannelses- og forskningsfaciliteter på Campusvej, og University College Lillebælt (UCL) har overtaget bygningerne på Niels Bohrs Allé. Nu skal de gamle teknikumbygninger igennem en omfattende modernisering, før de i juni 2016 kan åbne dørene for UCL's professionsbacheloruddannelser og aktiviteter, der hidtil har været spredt på seks adresser rundt om i Odense. - Det er en spændende opgave, siger adm. direktør Jens Winther fra STB Byg A/S, som har vundet bygningsentreprisen til en værdi af 72 mio. kroner. - Det giver selvfølgelig altid nogle udfordringer, når man går i gang med at pille ved gamle bygninger, men vi har sendt et meget erfarent team til Odense, så skulle der dukke overraskelser op undervejs, vil de være i stand til at håndtere dem, så alt står klar til næste skoleår, fortsætter han.

Læs hele artiklen her: Building Supply

Mere presseomtale, her:

Licitationen

Dagens byggeri

Magasinetpleje.dk

Mestertidende.dk

VAF

Byggeplads.dk 

STB Håndværk leverer døre til Arne Jacobsen-byggeri
Torsdag den 4. juni 2015
Brian Bak er ny chef for STB Håndværk, der satser på flere mindre, lokale opgaver

Tekst: Søren Rahbek sora@vafo.dk  Foto: Torben Glyum togl@vafo.dk | Når Brian Baks mobiltelefon ringer, er det melodien fra sangen "Mustang Sally", der toner frem. Selv om titlen på visitkortet er forretningschef, og Brian Bak har ansvaret for 20 tømrere, 25 murere og fem snedkere i STB Håndværk i Jelling, er Brian Baks fremtoning, som ringetonen antyder, helt uformel. Brian Bak blev ansat i august 2014 for at sætte fokus på STB Bygs håndværkerafdeling. STB har vundet mange store entrepriser, og den del af forretningen har fået meget opmærksomhed, men de store entrepriser er ofte ikke lokale byggerier, og som hovedregel er det ikke STB Bygs egne håndværkere, der leverer arbejdskraft til de store opgaver. Læs hele artiklen her: Vejle Amts Folkeblad

Luksusboliger med udsigt til Susåen
Mandag den 11. maj 2015
BOLIGBYGGERI: Krisen er slut og nu forsøger Vejle-firma at få gang i Pottemagergården.

Af Mogens Lorentzen | NÆSTVED: Nu skal der bygges luksus-boliger ved den fritlagte Suså. Med udsigt til Sct. Peders Kirke og Stenboderne vil Vejle-firmaet STB BYG gå i gang med projekt Pottemager-gården, som har ligget kriseunderdrejet i flere år. - Vi har fået en del henvendelser, og vi tror, det er et godt tidspunkt at komme videre med projektet. Der

er fordelagtige lånemuligheder, så tidspunktet har aldrig været så godt som nu, siger direktør Jens Winther fra STB BYG. Han har engageret Bolig- Mægler Næstved til at stå for salget, og projektet har ligget på nettet i nogle uger.

Stor interesse Projektet omfatter 15 luksusboliger, der får en særdeles attraktiv placering i Næstved. Lejlighederne er mellem 90 og 188 kvadratmeter, og prisen varierer fra 1,6 millioner kroner til 5,2 millioner kroner for penthouselejligheden på toppen.

Se hele artiklen her: SN Næstved  Se mere om boligerne her: BoligMæglerNæstved

 

 

 

Nyt rekordår for STB BYG i Vejle
Torsdag den 23. april 2015
Med mere end en fordobling af resultatet før skat og en omsætning, der runder de 223 mio. kr. er der grund til tilfredshed i den jyske entreprenør- virksomhed, og succesen fortsætter. Ordrebeholdningen er rekordstor, og rækker langt ind i 2016.

Foto: Kerteminde Kommune valgte STB BYG som totalentreprenør, da Daginstitution Mælkevejen i Langeskov skulle bygges. Det 2300 m² store bæredygtige byggeri har plads til 254 børn, og blev opført, mens den eksisterende institution fortsat fungerede.

 

STB BYG A/S har de senere år markeret sig som en seriøs og fremsynet entreprenørvirksomhed, der formår at vinde såvel store som mindre entrepriser over hele landet. Opgaverne spænder vidt fra nybygninger og ombygninger til renoveringer for både offentlige institutioner og private bygherrer. I 2014 har STB BYG bl.a. bygget på nye boliger til udviklingshæmmede i Aarhus, nyt rådhus til Varde Kommune, multimediehuset DOKK1 i Aarhus, renovering og udvidelse af Missionshuset i Odense, nyt psykiatrisk sygehus i Aabenraa fase 2 samt nyt akutsygehus - også i Aabenraa, en super Daginstitution i Langeskov for Kerteminde Kommune, til- og ombygning af Campus Vejle VUC og nyt plejecenter på Samsøvej i Holbæk – også kaldet fremtidens plejebolig i Holbæk.

STB BYG går i land på Sjælland

Det er ikke bare fremtidens plejebolig, som STB BYG gerne vil sætte sit præg på, når det kommer til det sjællandske marked.

"Med byggeriet i Holbæk har vi set, at vores måde at tænke byggeri på også passer godt ind øst for Storebælt," siger adm. direktør i STB BYG, Jens Winther.

Virksomheden er allerede nu med i flere licitationer på Sjælland. De har netop vundet opførelsen af 20 boliger i Tølløse, og sideløbende arbejder de med et boligprojekt på Pottemagergrunden i Næstved, hvor salg af 15 ejerboliger netop er startet.

"Vi vil gerne skynde os langsomt. Det er vigtigt for os, at organisationen udvikler sig parallelt med et øget antal byggerier, så både kvalitet og økonomi følger med, men vi tænker da, at 2015/2016 meget vel kan blive årene, hvor STB BYG for alvor går i land på Sjælland," siger Jens Winther.

Det bliver dog ikke på bekostning af opgaver i Jylland og på Fyn, at STB BYG indtager Sjælland. Virksomhedens hidtil største ordre på 175 mio. kr. omfattende renoveringen af 189 lejligheder fordelt på syv blokke i Korskærparken i Fredericia skal netop til at starte. Et projekt der strækker sig helt frem til ultimo 2016.

Social ansvarlighed

Hos STB BYG handler det ikke kun om pæne sorte tal på bundlinjen. Siden firmaet startede som tømrervirksomhed i 1956 har social ansvarlighed været en del af kulturen i virksomheden. Hundredevis af unge mennesker har gennem årene taget deres praktik eller fået deres svendebrev

i virksomheden. På byggepladsen i Korskærparken i Fredericia går de skridtet videre og etablerer i samarbejde med kommunen og boligforeningen en slags jobcenter på byggepladsen. "Der er en højarbejdsløshed blandt områdets ca. 5.000 beboere, og dem vil vi naturligvis gerne være med til at hjælpe," forklarer Jens Winther.

En organisation i bevægelse

Virksomheden STB BYG er som en levende organisme, der hele tiden tilpasser sig markedet. Et eksempel på dette er de håndværksvirksomheder – murer, snedker og tømrer, som hører til i STB BYG A/S.

De flytter nu under ét tag i Jelling, hvor det hele startede i 1956,under navnet STB Håndværk. "Vi har enormt stor glæde af at have vores egne håndværkere i organisationen, selvom vi udenfor lokalområdet oftest benytter os af underleverandører, men det giver alle i virksomheden en god indsigt og viden i fagene.

Nu bliver de lidt mere tilgængelige for alle andre også, hvilket vi håber folk i området vil tage godt imod," slutter Jens Winther.

Link til presseomtale: VAF   BuildingSupply  Finans

STB BYG A/S slutter et godt år med et brag af en ordre
Torsdag den 18. december 2014
Inden ordrebogen for 2014 bliver lukket helt i, kan det vejlensiske entreprenørfirma notere sig som vinder af deres største entreprise i firmaets historie.

Det er Boligkontoret Fredericia – afdeling 307, der står som bygherre, når den omfattende renoveringsopgave påbegyndes i april 2015. Arbejdet omfatter i hovedtræk en samlet renovering af alle 189 lejligheder fordelt på 7 blokke i den del af Korskærparken, som ligger på Korskærvej 2-18 og 94-158.

"Det er et stort projekt, som strækker sig helt frem til slutningen af 2016", fortæller adm. direktør i STB BYG A/S, Jens Winther. "Vores største opgave bliver at få logistikken til at gå op, da vi af hensyn til beboerne skal renovere én blok af gangen. Folk bliver genhuset, så vi skal kunne levere indflytningsklare lejligheder på de lovede datoer, hverken før eller efter. En opgave jeg føler mig sikker på, at vi har både erfaringen og mandskabet til, at kunne løfte".

189 forskellige indretninger

Hele afdeling 307 skal renoveres, moderniseres og ombygges. Friarealerne omkring blokkene bliver forbedret med hensyn til tilgængelighed, opholdsarealer, legearealer, veje, stier og belysning. Facaderne får nye teglelementer og der kommer nye tage. Alle installationer udskiftes og der bygges helt nye ventilationsanlæg. I to blokke bliver renoveringen lidt mere gennemgribende, da alle opgange her etableres med vindfang og elevatorer, og alle lejlighederne får forbedret tilgængelighed.

Fælles for samtlige lejligheder er, at de får renoveret køkken og bad, og her bliver de mange beboere i de 189 lejligheder fordelt på 23 opgange i de syv boligblokke ikke holdt uden for indflydelse. De kan nemlig vælge blandt flere fx væg- og gulvklinker i badeværelset, farver på bordplade og gulv i køkkenet samt kanter og greb på skabe. Der er således en teoretisk mulighed for 189 forskellige indretninger, men det skræmmer nu heller ikke Jens Winther. "Jeg er sikker på, at vores dygtige medarbejdere får sat logistikken i system, og så de kan løse opgaven sammen med bygherren & beboerne til alles tilfredshed.

Mange forskellige opgaver

STB BYG A/S har de senere år markeret sig som en seriøs og fremsynet entreprenørvirksomhed, der formår at vinde såvel store som mindre entrepriser over hele landet. Opgaverne spænder vidt fra nybygninger og ombygninger til renoveringer for både offentlige institutioner og private bygherrer. Året 2014 slutter for firmaet med en indfrielse at de strategiske mål, som var vækst i kvalitet, omsætning og indtjening. Med renoveringen af Korskærparken har firmaet tilmed en ordrebeholdning, der rækker langt ind i fremtiden.

Links til presseomtale. klik ind her: Vejle Amts Folkeblad  Buiding Supply

Rådhuset rager op i Varde
Onsdag den 26. november 2014
STB BYG overholder budget og social ansvarlighed i opførelsen af Varde Rådhus.

Af Henrik Reintoft, hre@jv.dk   I gennemsnit har STB BYG 35 mand på byggeriet. Og selv om det ikke har været et krav, så er der mindst seks lærlinge med til byggeriet. Som noget ret så udsædvanligt for et stort offentligt byggeri holder budgetterne. Byggeriet af nyt rådhus går efter planen og ventes klar til indflytning næste sommer. Det sørger blandt andre STB BYGs byggeledere for.
Se hele artiklen her: Jyske Vestkysten Varde   Totalentreprisen udføres i samarbejde med Regnbuen A/S, Kontur ApS og COWI

Domiciler langs motorvejene skal være arkitektoniske perler
Fredag den 10. oktober 2014
FOTO: Initiativtagerne set fra venstre, Arne Bruun, Jens Winther, STB Byg, Carsten Gjørtz, GPP Arkitekter og Jørgen Z. Krat, Hundsbæk & Henriksen.

Arkitekt, entreprenør og rådgivende ingeniør bag nyt totalkoncept, som skal gøre en tur på motorvejsnettet til en arkitektonisk oplevelse, der samtidig kan ses på bundlinjen hos bygherrerne.

Det er lidt af en gave at få mulighed for at placere sit firmadomicil lige ud til en motorvej. Du får en enestående chance for at brande din virksomhed, men et smart facadeskilt alene gør det ikke. En attraktiv beliggenhed er et aktiv, der skal værnes om. Arkitektur og materialevalget, ja, hele historien om huset skal være med til at afspejle de visioner og værdier, virksomheden har.

Vi kender alle de meget positive og meget skrækkelige eksempler på domicilbyggerier. Motorvejene er ofte placeret i naturskønne områder, og derfor ønsker vi at sikre, at vores efterkommere også har nogle flotte bygninger at se på, siger Arne Bruun.

Han har sammen med entreprenørfirmaet STB Byg, Vejle, GPP Arkitekter, Aarhus, og det rådgivende ingeniørfirma Hundsbæk & Henriksen, Vejle, taget initiativ til etableringen af IKON Domicil.

Det er et totalkoncept for opførelsen af erhvervsdomiciler langs motorvejsnettet. Firmaerne, som samlet beskæftiger flere end 200 medarbejdere, håndterer hele værdikæden fra grundarealer til udvikling, projektering og opførelse af byggeri for både private og offentlige bygherrer.

Arne Bruun har de senere år kortlagt mulighederne for opførelse af erhvervsbyggerier langs specielt det jysk-fynske motorvejsnet. Derfor råder IKON Domicil allerede i dag over arealer, som dagligt passeres af i titusindvis af bilister.

Vi har eksempelvis drøftelser med flere kommuner og private grundejere, som ønsker assistance til at finde de firmaer, som ved at få en beliggenhed tæt ved motorvejen, kan have en positiv effekt på områdets image. Omvendt er vi også i dialog med virksomheder og investorer, der går efter de attraktive arealer, siger Arne Bruun.

Brandingeffekten er vigtig. Det samme er i høj grad også de trafikale forhold. At komme hurtigt til-og-fra arbejdspladsen har betydning for tiltrækning af de rigtige medarbejdere, og reducerer transportomkostningerne.

Links til presseomtale:  VAF    BuildingSupply   DagensByggeri    Licitationen

Se mere om konceptet her:  IKON Domicil

 

STB BYG vinder ombygningen af Vejle Idrætshøjskole
Mandag den 30. juni 2014
Vejle-firmaet STB Byg A/S har skrevet kontrakt med Vejle Idrætshøjskole og efterskole, på ombygning og opførelse af en ny undervisningsfløj. Arbejdet skal udføres i hovedentreprise.

30.06.14 Maria Hesselvig Lange  Ombygningen og opførelsen af en ny undervisningsfløj på Vejle Idrætshøjskole og efterskole skal varetages af STB Byg.

De skal udføre hovedentreprisen med nedbrydning af eksisterende bygninger samt opførelse af ny undervisningsfløj på 1.290 kvadratmeter, efterisolering af tag på eksisterende hal samt renovering af fordelingsgange.

GinnerupArkitekter i Horsens er totalrådgiver på den nye undervisningsfløj, der er første etape af en større helhedsplan omhandlende blandt andet energirenovering af eksisterende bebyggelser. Undervisningsfløjen indeholder klasselokaler, dansestudier, spinninglokale samt testcenter.    Læs hele artiklen her: BYGGETEKNIK

 

http://www.byggeteknik.dk/artikel?id=80025

STB Byg vinder plejecenter på Sjælland
Mandag den 23. juni 2014
Byggefirmaet fra Vejle løb med hovedentreprisen på 81 mio. kr., da Holbæk Ældreboligselskab v/Domea udpegede vinderen af den store entreprise på opførelsen af Plejecenter Samsøvej med 75 boliger og tilhørende servicefaciliteter.

Tekst: Lars Dalsgaard Adolfsen Building Supply.   Projektet går også under navnet "Fremtidens Plejebolig i Holbæk Kommune", og henvender sig til de borgere, som ikke længere kan klare sig selv med hjælp fra hjemmeplejen. Plejecentret skal erstatte de nuværende plejecentre Holbækhus og Hesseløvej, og det bliver bygget med tanke på de svageste borgere.
Fem boenheder under samme tag
- Det er et meget spændende byggeri, vi her skal i gang med. For at tilgodese de demente borgere er der bl.a. stillet store krav til husets fysiske struktur, nærmiljø og farvevalg ligesom både boliger og fællesarealer indrettes så enkelt og tydeligt som muligt. Udearealet, som er med i entreprisen, indretter vi også, så det bliver et trygt sted at opholde sig, fortæller administrerende direktør Jens Winther fra STB Byg.
Læs hele artiklen. Klik her: Plejecenter på sjælland

Børnenes eget univers
Tirsdag den 27. maj 2014
Tre børnehaver og en vuggestue med til sammen 250 børn og 50 ansatte har fået deres eget, helt fantastiske univers i form af Mælkevejen i Langeskov

Tekst: Henrik Majgaard · Foto: Nils Rosenvold.   Den nye daginstitution Mælke­vejen i Langeskov er udformet som ét sammenhængende bygningsanlæg, men er på samme tid underdelt i en 'landsby' af overskuelige huse, mindre haverum, en central gade og et landsbytorv med køkken og fælles forsamlingslokale og plads til landsbyens borgere og voksne gæster fra nær og fjern. Byggeriet fremstår udvendigt som en helstøbt, hvid figur, hvor facaderne har et enkelt grafisk udtryk skabt af de rene flader, varierende vinduesformater og partier beklædt med træ. Den grafiske enkelhed understreger byggeriets dynamiske form, som tegnes mod himlen af tagkantens forløb.

Mælkevejen er en af landets største institutioner med 250 børn fordelt på vuggestue og tre børnehaveenheder. Der er beskæftiget over 50 medarbejdere, heraf nogle i det store produktionskøkken, hvor de sikrer børn og personale sund og dejlig mad.

Huset er opført af STB Byg A/S i totalentreprise og består af seks enheder, som er koblet på en samlende mellembygning. Enhederne er alle opbygget over det samme tværsnit og den samme type tag- og facadekonstruktion. Mellembygningens tagkonstruktion er spændt ud mellem enhederne, og facaderne udgøres af lette, transparente partier.

Læs hele artiklen. Klik her: Byggeplads.dk

 

STB Byg har sikret sig opgaver for næsten 300 millioner kroner
Torsdag den 24. april 2014
STB Byg A/S kom ud af 2013 med et overskud på 4,9 mio. kroner

Af Søren Rahbek Vejle Amts Folkeblad. STB Byg A/S i Vejle har leveret, hvad direktør Jens Winther kalder ”et tilfredsstillende resultat” for 2013. Det dækker over et overskud efter skat på 4,9 mio. kroner - en fremgang på 1,9 mio. kroner i forhold til 2012. Det er især STB Bygs projektafdeling, der bidrager til indtjeningen og omsætningen, mens selskabets tømrerforretning og værksted gav mindre underskud i 2013. Det vil dog ikke ske i 2014, lover Jens Winther. - Vores tømrere har en stor lokal entreprise på Campus Vejle, og den opgave løber frem til august/september og vil bidrage til indtjeningen, siger Jens Winther. STB Byg havde en omsætning på 173 mio. kroner i 2013. Hertil kommer omsætning i Horne Murerne A/S på cirka 30 mio. kroner. Murerfirmaet er ejet af STB Bygs holdingselskab, så omsætningen runder i alt 200 mio. kroner. Læs hele artiklen. Klik her: VAF  STB BYG

STB Byg skal bygge 36 boliger ved Aarhus
Mandag den 14. april 2014
Projektet i Engelstoft er udarbejdet i et samarbejde mellem KPF Arkitekter, Hundsbæk og Henriksen Rådgivende Ingeniører og Terra Nova Landskab. Her vil grønne omgivelser, et modigt farvevalg og visuelt legende gavle kendetegne de 36 nye boliger. (Visualis

Af Lars Dalsgård Pedersen. Det blev STB Byg A/S, der vandt den 36 millioner kroner store totalentreprise på bygningen af 36 boliger til udviklingshæmmede i Engelstoft nord for Aarhus. I Engelstoft, et nyt boligområde i Elev nord for Aarhus, skal STB Byg fra Vejle nu opføre 36 boliger fordelt på fem forskellige typer af huse samt et fælleshus - i alt 3.150 m² tilpasset mennesker med særlige behov.

- Det er et rigtig spændende byggeri, som vi skal i gang med her. Der er gjort meget for at fjerne institutionspræget og skabe et så hjemligt miljø som muligt, ligesom boligerne er tegnet, så de kommer til at fremstå som en integreret del af de omkringliggende bebyggelser. Udenomsarealerne bliver også et kapitel for sig med en bred vifte af sanselige oplevelser, fortæller adm. direktør Jens Winther fra STB Byg. Læs hele atiklen. Klik her: Building Supply

STB Byg: Uddannelse er en del af firmakulturen
Tirsdag den 11. februar 2014
Entreprenørvirksomheden rundede 100 udlærte lærlinge i 2013 og har netop budt fem nye praktikanter fra de videregående uddannelser velkommen på byggepladserne.

11. februar 2014 - Af Rasmus Gregersen

Hos STB Byg A/S i Vejle er social ansvarlighed en grundlæggende og helt naturlig del af kulturen i firmaet.

Virksomheden rundede før årsskiftet en markant milepæl, da lærling nummer 100 blev udlært, og i sidste uge blev fem nye praktikanter fra de videregående uddannelser budt velkommen på byggepladserne. De er startet op på et skræddersyet praktikforløb hos STB Byg som led i deres uddannelser til henholdsvis bygningskonstruktør og byggetekniker.

Se hele artiklen her: Building Supply

 

Organisationsændringer i STB Byg
Mandag den 13. januar 2014
De næste ordrer, der kommer ind hos STB Byg A/S i Vejle, vil være med til at vækste virksomheden. En af de tre ejere træder nu ud.

VÆKSTFOKUS Af Torben Sigh sigh@licitationen.dk Licitationen.

Det går egentligt slet ikke så dårligt for STB Byg A/S i Vejle. Virksomheden har faktisk nået sit ordrebudget for 2014, hvilket vil sige, at der er for 300 mio. kroner ordrer hjemme. Virksomheden kan således med lidt andre øjne arbejde med at få strukturen og organsisationen på plads til yderligere vækst.

Den ene af de tre hidtidige ejere af virksomheden, direktør Henrik Nielsen har valg at stoppe i STB Byg A/S. Det sker med virkning fra den 1. januar 2014, og Henrik Nielsen vil fremover koncentrere sig om bestyrelsesposter og virksomhedsrådgivning.

STB Byg A/S kører videre med de to nuværende ejere, adm. Direktør Jens Winther og direktør Jan Olesen. Ifølge adm. direktør Jens Winther, er det resultatet af en planlagt proces.

Læs hele artiklen her: ArtikelLicitationen  

Lokale håndværkere fører akutsygehus i mål
Tirsdag den 7. januar 2014
Næsten alle de håndværkere, vi bruger, kommer fra det sønderjyske område, så det kommer i den grad de sønderjyske håndværkere til gode. Siger Jens Winther, Administrerende Direktør i STB BYG

Af: Rasmus Just for JV.   Ved indgangen til 2014 går de sidste etaper af Sygehus Sønderjylland i Aabenraa snart ind i sin afgørende fase. Rundt på det store areal i den nordlige del af Aabenraa har murere, tømrere, snedkere og mange andre håndværkere fra det meste af landsdelen knoklet på, så første fase af Sygehus Sønderjyllands

akutsygehus kan stå færdig omkring august i 2014.

STB Byg fra Vejle har stået for entrepriserne, der skal opføre hele den indvendige del af sygehuset, og har engageret en række håndværksmestre til arbejdet.

– Næsten alle de håndværkere, vi bruger, kommer fra det sønderjyske område, så det kommer i den grad de sønderjyske håndværkere til gode, forklarer Jens Winther, administrerende direktør

i STB Byg, der ud over den store entreprise i Aabenraa også er beskæftiget med sygehusbyggerierne i Kolding og Esbjerg.

STB Bygs opgaver ved byggeriet i Aabenraa begyndte i 2012. Siden da har entreprenørvirksomheden haft mellem 20 og 70 håndværkere i arbejde. Jens Winther mærker tydeligt, hvordan arbejdet på de sydjyske

sygehuse påvirker håndværksbranchen i landsdelen.

–Der er virkelig meget aktivitet i området, og vi fornemmer også, at det er lidt sværere at finde folk og nok også en anelse dyrere at arbejde med de sønderjyske håndværkere end ellers, fordi der er så mange større projekter i gang i forhold til antallet af entreprenører og byggefirmaer i landsdelen, forklarer Jens Winther.

Direktøren glæder sig over, at sygehusbyggerierne er sikkert arbejde i en lang periode. Det betyder stabilitet for hans virksomhed og for mange håndværksvirksomheder.

– Sygehusbyggerier er generelt et segment, der holder et højt aktivitetsniveau over en lang tidshorisont. Når projekterne er så store, giver det mulighed for et godt flow over en lang periode, så det betyder

også meget for aktiviteten fremadrettet, siger Jens Winther.

Den anden og sidste fase af sygehuset forventes færdigt i 2020. Psykiatrisygehuset i Aabenraa vil

efter planen stå færdigt om cirka ét år. Se hele artiklen fra JV Rasmus Just, klik ind her: JYDSKEVESTKYSTEN

STB BYG vinder kampen om Varde Kommunes nye rådhus
Fredag den 14. juni 2013
VARDE: For kort tid siden kunne borgmester Gylling Haahr (V) præsentere hvem, der skal bygge Varde Kommunes nye rådhus.

Det er Vejle-firmaet STB Byg A/S, der vandt totalentreprisen på 50 millioner kroner over fire andre indbudte virksomheder. Det nye rådhus bygges på soklen på det nuværende, der rives ned i sommerferien. Se flere billeder fra præsentationen her:  Jyske Vestkysten

Ansatte modtager rådhusprojekt med stor begejstring

Det ser rigtig spændende og flot ud. Nu er det spændende, hvor jeg så skal sidde, siger Ulla Trabjerg fra personaleafdelingen, mens hun står i kødranden af kolleger og kigger på plancherne. Der går nu et par år, før de kan tage det nye rådhus i brug. – Det ser fantastisk ud, udbryder Conny Karlskov fra HR-afdelingen.  Se flere artikler om projektet her:  Jyske Vestkysten

STB BYG bliver lidt længere i Aabenraa
Torsdag den 30. maj 2013
STB BYG er allerede i fuld gang med kompletteringsentreprisen fra første fase, men som den billigste på fire fagentrepriser til det nye psykiatriske sygehus arbejder de nu videre til slutningen af 2014.

Nyt Psykiatrisk Sygehus Aabenraa bliver en selvstændig appendix på 19.127 m² til Aabenraa Sygehus. Den psykiatriske afdeling skal rumme i alt 115 sengepladser og fællesfunktioner. Afdelingen bygges op med syv afsnit, der ligger som en fliget vifte omkring en hovedakse. Der er fra arkitektens side sat fokus på bæredygtighed og miljøtiltag ligesom bygningen placeres med kig til uderum og haver fra stort set alle dele af bygningen.

 

Det er Region Syddanmark, som står bag den i alt 1,2 mia. kr. store udvidelsen af Aabenraa Sygehus. Det nye akutsygehus skal stå helt færdigt i 2019/2020, og bliver akutsygehus for hele Sønderjylland.

 

I første fase arbejdes der med en ombygning af centerskadestuen, som skal laves om til akutmodtagelse med kardiologisk sengeafsnit og psykiatrisk skadestue. Ombygningen omfatter også et kardiologisk ambulatorium.

 

Nybygningsdelen består af et familiehus med bl.a. børne- og fødeafdeling, operationsstuer, kardiologisk laboratorium, modtagekøkken og sterilcentral. Samlet er der tale om ca. 22.000 kvadratmeter ny- og ombygninger, hvor STB BYG står for kompletteringsentreprisen.

 

Billigst på fire ud af fire opgaver

 

I byggeriets anden fase vandt STB BYG licitationen på alle de fire fagentrepriser, som de havde budt på, hvilket var murer-, tømrer-, snedker og gulventreprisen. Den samlede entreprisesum beløber sig til ca. 61 mio. kr., hvilket får STB BYGs samlede omsætning til Region Syddanmark op på 150 mio. kr.

 

"Vi er allerede godt i gang hernede, så bygherren ved også, at vi kan levere den lovede vare til prisen," siger adm. direktør i STB BYG, Jens Winther.

 

Han glæder sig samtidig over, at de får endnu en mulighed for at vise, at de er en kvalificeret medspiller, når det gælder store sygehus- og institutionsbyggerier.

STB BYG bygger for tiden også en ny superdaginstitution til 254 børn i Langeskov og en bæredygtig daginstitution i Lund ved Horsens. Tidligere har de blandt andet stået for ombygning og renovering af Psykiatrisk Hospital i Esbjerg, ligesom de både har bygget nyt, bygget til og bygget om på adskillige plejecentre rundt om i landet.

 

FAKTA:

 

STB BYG A/S er det største selskab i STB Byg Holding ApS, der udover STB BYG A/S driver Horne murerne A/S ved Varde, et par mindre driftsselskaber inden for byggeri samt et investeringsselskab. STB Byg Holding ApS beskæftiger omkring 100 medarbejdere og ejes i fællesskab af Jens Winther, Henrik Nielsen og Jan Olesen.

 

Building Supply 

 

Tømrer nummer 100 udlært hos STB Byg
Mandag den 25. marts 2013
STB Byg har udlært fire svende samtidig - en af dem var tømrersvend nummer 100 udlært i firmaet

Mangel på praktikpladser til unge på landets tekniske skoler er et tilbageværende tema. Men STB Byg i Vejle har gennem årene taget sin andel af ansvaret med at uddanne lærlinge. Fire ny-udlærte tømrere fra STB Byg har således fået deres svendebrev, og den ene af dem er samtidig tømrersvend nummer 100 udlært hos STB.

 

Bronze og ros
De fire ny-udlærte svende er Bjørn Winther, Kristian Olesen, Nicklas Christoffersen og Simon Skaarup, og af dem fortsætter de to førstnævnte som svende i STB Byg - i hvert fald i en tid. - Og hvis, vi kan forhandle os til en ordentlig løn, siger Bjørn Winther, med blink i øjet.

 

Bjørn Winther og Kristian Olesen er sønner af to af tre ejere i STB Byg, Jens Winther og Jan Olesen, så der kan godt blive tale om hårde forhandlinger. Under alle omstændigheder begynder Bjørn Winther til august at læse videre til bygningskonstruktør, Kristian Olesen fortsætter også som svend i STB Byg. I sin læretid spillede han U17 og U19 ligafodbold i VB, men to ødelagte korsbånd og en meniskskade betød farvel til fodbolden. Arbejdet som tømrer er heller ikke optimalt med dårligt knæ. Han overvejer derfor at læse videre til bygningskonstruktør eller at arbejde inden for sportens verden. Nicklas Christoffersen skal i gang med at aftjene sin værnepligt på Flyvestation Karup, og Simon Skaarup skal være selvstændig i sit eget firma, der arbejder inden for telekommunikation.

 

De fire ny-udlærte svende klarede svendeprøven med bravour. Tre fik ros og Bjørn Winther fik holdets højeste karaktergennemsnit og bronze, for sin svendeprøve.

 

Unge skaber dynamik
Hos STB Byg er Jan Olesen og Jens Winther stolte af, at firmaet nu har udlært tømrersvend nummer 100.
- Vi vil gerne de unge mennesker. Det skaber en særlig dynamik og en god stemning, når der kommer unge mennesker i en virksomhed, siger Jens Winther.

 

Ud over tømrere, udlærer STB Byg også murere og kontorelever, og tager praktikanter, der er under uddannelse til bygningskonstruktører.
- De er i et 20 ugers forløb, hvor de arbejder sammen med vores byggeledere, siger Jens Winther.

 

En hel del af lærlingene og praktikanterne får, når de er udlært og færdiguddannede, job hos STB Byg.
- Vi lærer hinanden godt at kende, Ikke mindst lærlingene, der typisk er 16-18 år, når de begynder hos os. Dem sker der en kæmpe udvikling med i løbet af tre et halvt års uddannelse, siger Jan Olesen.

 

For STB Byg handler det at uddanne lærlinge og tage praktikanter både om at tage samfundsansvar, men også om at sikre rekrutteringen af de bedste unge.
- Det er også forretning for os. En del projekter, vi byder på, indeholder sociale klausuler, hvor en vis del af medarbejderne på pladsen skal være unge under uddannelse, siger Jens Winther.
- De klausuler er vi glade for, for det betyder, at de firmaer, der lurepasser med at uddanne lærlinge, kommer til kort, siger Jan Olesen.

 

Hjælp til unge
STB Byg er også med i et i projekt sammen med Vejle Kommune. Det handler om at hjælpe unge kontanthjælpsmodtagere, der ikke kun har ledighed som et problem, videre i livet. De kan komme i praktik hos STB Byg, der kan tage tre af den slags praktikanter af gangen. Projektet har den tidligere Tryg-direktør Stine Bosse som mentor, men det har været en blandet succes.

 

Først og fremmest fordi Vejle Kommune ikke har været leveringsdygtig i unge i det omfang, som STB Byg havde håbet på, og fordi de forløb, der er gennemført, har været for korte. De har været på otte uger, men STB Byg vil gerne have de unge længere.
- Vi vil gerne præge dem med de værdier, vi har i virksomheden, siger Jan Olesen.

 

Vejle Amts Fokeblad

Vejle-firma vinder entreprise på århusianernes nye mediehus
Mandag den 25. februar 2013
STB BYG A/S i Vejle har vundet entreprisen på det indvendige tømrerarbejde i Dokk1. En ordre der føjer en omsætning på ca. 60 mio. kr. til den allerede godt fyldte ordrebog i entreprenørvirksomheden.

"De mange projekter på den aarhusianske havnefront er rigtig spændende, og vi kan godt finde plads til flere opgaver, "siger direktør i STB BYG, Jens Winther, med et smil.

 

Sidste år har det succesfulde vejlefirma skrevet under på en lignende færdiggørelsesopgave på Aabenraa Sygehus til knap 90 mio. kr., og sammen med flere andre store opgaver er firmaet sikret arbejde til et godt stykke ind i 2014. "Vi har allerede ansat en del flere medarbejdere i 2012, men til opgaven i Aarhus vil vi nok benytte lokale håndværkere, da det er for langt at køre for vores egne folk. Byggeledelsen bliver dog i eget regi, da det især er her, vi kan tilføre jobbet en merværdi for kunden, da vi har nogle meget dygtige og kompetente byggeledere," fortæller Jens Winther.

 

Aarhusianernes nye mediehus

Urban Mediaspace Aarhus er et stort, kommunalt byggeprojekt på havnen i Aarhus. Det omfatter bl.a. Dokk1, havnepladser og Europas største automatiske p-anlæg. Aarhus Kommune er bygherre på projektet i samarbejde medRealdania og Realdania Byg, der støtter projektet med ca. 700 mio. kr. Hele projektet har et budget på 1,9 mia. kr. Dokk1, der skal rumme aarhusianernes nye hovedbibliotek og borgerservice, forventes klar til de første udlån i slutningen af 2014.

 

STB BYG forventer at kunne komme i gang med det indvendige tømrerarbejde i løbet af sommeren 2013. Arbejdet bliver udført efter tegninger fra Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer og Lassen, som har tegnet Dokk1 og er totalrådgiver på hele projektet.

 

Jysk sindighed

Jysk sindighed og sund fornuft har bragt STB BYG helskindet gennem finanskrise og byggestop.

 

"Vi har hele tiden haft en fornuftig ordrebeholdning, da vi også er gode til f.eks. institutionsbyggerier og boliger, og så er vi ikke bange for at flytte os efter opgaverne. Nu har vi så bevist vores værd tilpas mange steder, så vi vinder flere og flere entrepriser. Det giver en god ro i virksomheden og mulighed for at arbejde og tænke langsigtet," siger Jens Winther. Selvom entrepriser oftest vindes på pris, skal der dog være en fornuftig indtjening i de projekter, som firmaet byder ind på, understreger Jens Winther. "Vi vil tjene penge på de projekter, vi udfører, og så vil vi, at STB BYG står for, at kunderne får kvalitetsprojekter til tiden. Det betyder langt mere for os end volumen."

 

FAKTA:

STB BYG A/S er det største selskab i STB Byg Holding ApS, der udover STB BYG A/S driver Horne murerne A/S ved Varde, et par mindre driftsselskaber inden for byggeri samt et investeringsselskab. STB Byg Holding ApS beskæftiger omkring 100 medarbejdere og ejes i fællesskab af Jens Winther, Henrik Nielsen og Jan Olesen. STB BYGs årlige omsætning har ligget på ca. 200 mio. kr. – et tal som regnskabet for 2013 kommer til at overgå.

 

Building Supply

Æstetik og sikkerhed er integreret i arkitekturen
Onsdag den 31. oktober 2012
De senere år har STB BYG Snedkeri i stigende grad flyttet deres fokus over på produktionen af ind- og udvendige brandglaspartier samt glasskillevægge. Snedkeriet i Jelling har stor succes med at levere individuelle løsninger til konkurrencedygtige priser

STB BYG Snedkeri er gået fra at være et traditionelt alsidigt snedkeri og supportfunktion for entrepriseafdelingen i STB BYG A/S til en selvstændig ordreproducerende enhed.

 

Virksomheden satser på en nicheproduktion, hvor brugen af rene trækonstruktioner giver dem fleksibiliteten til individuelle tilpasninger af profiler og overflader. Erfarne håndværkere sikrer en høj faglig kvalitet af produkterne. Endelig kan der produceres med alle glastyper for at imødekomme energikrav, sikkerhedskrav og lydkrav.

 

Snedkeriet har siden 2006 været godkendt til at fremstille indvendige brandpartier, brandelementer og brandsikre døre i henhold til den skærpede lovgivning, og har i samarbejde med en glasleverandør opnået EW30 og EI30 certifikater samt EI60 glasvæg certifikat.

 

Individuelle løsninger i alle farver

Det er især ved institutionsbyggerier, at arkitekterne vender blikket mod STB BYG Snedkeri. Glasskillevægge og brandpartier giver nemlig mulighed for optimale lysforhold, når de bruges som adskillelse mellem gangarealer og lukkede rum. At alle emner tilmed kan leveres efter mål i alle træsorter eller færdiglakeres i enhver farvenuance, gør dem ikke mindre attraktive.

 

Malerbehandlingen foregår i en helt nyindrettet sprøjtegade med stor kapacitet, og firmaet har udviklet en teknik med skjulte stifter i glaslisterne, så den lakerede overflade fremstår flot og ubrudt.

 

Fleksibel og hurtig levering

De formalede emner sikrer en høj, ensartet kvalitet. De er også med til at sikre en byggeproces, hvor tidsplanen bliver nemmere at holde – til glæde for bygherren.

 

Da tid ofte er en afgørende faktor for kunderne, tilstræber STB BYG Snedkeri at afgive tilbud indenfor 24 timer og tilbyder en leveringstid på tre uger ved ordre på 10-30 elementer - og stadig til konkurrencedygtige priser.

 

STB BYG A/S er det største selskab i STB Byg Holding. Selskabet har udover Snedkeriet egen tømrer-, murer og entrepriseforretning. STB Byg Holding beskæftiger omkring 100 medarbejdere og ejes i fællesskab af Jens Winther, Henrik Nielsen og Jan Olesen.

 

Building Supply

System i prækvalifikationen betaler sig
Onsdag den 24. oktober 2012
Fra et udbud offentliggøres, går der ca. 20 minutter til et hold af samarbejdspartnere er sat. Det er hverdag hos firmaet STB Byg A/S, der er et eksempel på "lean" prækvalificering
Licitationen
STB BYG vinder konkurrence om kæmpe daginstitution
Onsdag den 3. oktober 2012
I tæt samarbejde med RUM Arkitekter A/S og Ingeniørfirma Oluf Jørgensen A/S har bygge- og entreprenørvirksomheden, STB BYG A/S i Vejle vundet totalentreprisen på opførelsen af Daginstitution Langeskov i Kerteminde Kommune.

Kerteminde Kommune kalder i sin bedømmelse projektet for usædvanligt gennemtænkt og med en overlegen enkel og funktionel planløsning. Et helstøbt projekt med arkitektonisk vovemod.

 

Den nye daginstitution i Langeskov med en entreprisesum på 30 mio. kr. får plads til 220 børnehavebørn, 24 vuggestuebørn og 10 gæstedagplejebørn på i alt ca. 2.300 m². Byggeriet er udformet som ét sammenhængende bygningsanlæg, der igen er underdelt i en landsby af overskuelige huse, mindre haverum, en central gade og et landsbytorv med køkken og fælles forsamlingslokale. Grundlæggende er byggeriet designet med tanke for den lille institution i den store, så selvom den samlede institution breder sig over mange kvadratmeter, vil børnene og de voksne have oplevelsen af, at de befinder sig i overskuelige rammer med direkte kontakt til et eller flere nære uderum.

 

Energi og bæredygtighed

De enkelte enheder bygges som klassiske længehuse pegende i forskellige retninger. Tagrygningen tvistes diagonalt, og bevirker at alle enheder opnår individuelle indtryk. Udover et meget spændende og nutidigt arkitektonisk udtryk giver tagkonstruktionen optimale betingelser for at udnytte solenergien. De sydvendte tagflader kan således monteres med solceller, og der er mulighed for at beplante de modstående sider med vegetation. Selve byggeriet er baseret på et materialevalg med gode miljømæssige egenskaber og genanvendelsesgrad – bl.a. er der tænkt på lokal afledning og genanvendelse af regnvand, så byggeriet opfylder kravene til energiklasse 2015 alene i kraft af energibesparende installationer og en højisoleret klimaskærm. Et enkelt og aktivt supplerende tiltag i form af solceller, vil kunne opgradere energiklassen til BR2020.

 

Inddragelse af omgivelserne

Fællesarealerne placeres centralt som i en blomst, hvor de øvrige funktioner spredes rundt som kronblade under hensyn til ankomstforhold, solorientering og samspillet med det omgivende landskab. Det er hensigten, at der i institutionens uderum skabes miljøer og oplevelser, som er en fortolkning af: De våde enge og søerne omkring Langeskov, Kulturmindeparken (Bytoften), Hakkehave og Rønninge Vesterskov samt de mange andre naturtyper.

 

Spændende opgave – og levering til tiden

Adm. direktør i STB BYG, Jens Winther, kalder opgaven for særdeles spændende: "Det er en meget helstøbt opgave, hvor vi rigtig kan komme til at vise, hvad vi dur til. Bæredygtigt byggeri har vi f.eks. stor erfaring med, og de mange skæve vinkler og ukurante emner kan vi selv fremstille på vores snedkeri. Endelig kræver det en hel særlig projektstyring, da den nuværende børnehave jo skal kunne fungere, mens vi bygger". "Nåh ja og så har vi lovet, at vi ikke bare bliver færdige til tiden, men faktisk en måned før – og vi holder, hvad vi lover," slutter Jens Winther.

 

FAKTA:

STB BYG A/S er det største selskab i STB Byg Holding ApS, der udover STB BYG A/S driver Horne murerne A/S ved Varde, et par mindre driftsselskaber inden for byggeri samt et investeringsselskab. STB Byg Holding ApS beskæftiger omkring 100 medarbejdere og ejes i fællesskab af Jens Winther, Henrik Nielsen og Jan Olesen.

 

Licitation

STB Byg tager socialt ansvar
Onsdag den 29. august 2012
Siden foråret har firmaet taget fire kontanthjælpsmodtagere i praktik
Horsens Folkeblad
STB BYG glæder sig over sin største ordre til dato
Tirsdag den 5. juni 2012
Det blev bygge- og entreprenørvirksomheden, STB BYG A/S i Vejle, der løb med kompletteringsentreprisen på mere end 80 mio. kr., da arbejdsopgaverne blev fordelt til det nye akutsygehus i Aabenraa.

Entreprisen er en væsentlig del af det samlede udbud på 300 mio. kr. for første fase i udvidelsen af Aabenraa Sygehus til akutsygehus for hele Sønderjylland. Byggeriet skal stå klar til indflytning i 2014. Derefter går man i gang med fase to, som skal være færdigt i 2019/2020. Det samlede byggeri kommer til at koste omkring 1,25 mia. kr. Penge som regeringen har bevilliget kort før jul.

 

I første fase gælder det en ombygning af centerskadestuen, som skal laves om til akutmodtagelse med kardiologisk sengeafsnit (hjertesygdomme) og psykiatrisk skadestue. Ombygningen omfatter også et kardiologisk ambulatorium.

 

Nybygningsdelen består af et familiehus med bl.a. børne- og fødeafdeling, operationsstuer, kardiologisk laboratorium, modtagekøkken og sterilcentral. Samlet er der tale om ca. 22.000 kvadratmeter ny- og ombygninger.

 

Kompletteringsentreprisen, som STB BYG altså skal udføre, dækker over alt det indvendige arbejde, som i store træk består af lofter, gulve, vægge, indvendige døre, flisearbejde og maling.

 

Udfordrende logistik

"Det bliver særdeles udfordrende at få logistikken til at lykkes i ombygningsfasen, for skadestuen lukker jo ikke ned, selvom vi skal arbejde. Hensynet til patienter og personale har selvfølgelig førsteprioritet, og så må vi jo tilpasse vores arbejde efter det," forklarer adm. direktør i STB BYG, Jens Winther.

 

STB BYG har stor erfaring indenfor institutionsbyggeri. De har blandt andet stået for ombygning og renovering af Psykiatrisk Hospital i Esbjerg, ligesom de både har bygget nyt, bygget til og bygget om på adskillige plejecentre rundt om i landet.

 

Alligevel finder Jens Winther hospitalssegmentet særlig interessant. "Det er jo et område, hvor der sker rigtig meget de næste mange år. Store regionshospitaler skyder op over hele landet og ved, at vi bliver valgt her, viser vi jo også, at vi er en kvalificeret medspiller til andre sygehusbyggerier," siger en glad Jens Winther, der tror at firmaets grundlæggende værdier har stor betydning for, at STB BYG ofte kommer videre end prækvalifikationsrunden.

 

"Hos STB BYG arbejder vi hele tiden målrettet på at optimere vores arbejdsprocesser, og vi har et kvalitetssikringssystem, som alle byggesager gennemgår. Endelig har vi fokus på miljø, sikkerhed og sundhed – ikke bare internt, men også overfor vores underentreprenører og leverandører," slutter Jens Winther.

 

FAKTA:

STB BYG A/S er det største selskab i STB Byg Holding ApS, der udover STB BYG A/S driver Horne murerne A/S ved Varde, et par mindre driftsselskaber inden for byggeri samt et investeringsselskab. STB Byg Holding ApS beskæftiger omkring 100 medarbejdere og ejes i fællesskab af Jens Winther, Henrik Nielsen og Jan Olesen.

 

Building Supply

Horne Murerne A/S inde i positiv udvikling
Torsdag den 12. april 2012
Fleksibilitet og høj faglighed er nogle af nøgleordene bag den vækst, som Horne Murerne, der er en del af STB BYG Holding, oplever. Fremgangen ser ud til at fortsætte i 2012.

Ved at flytte sig efter opgaverne udvider man antallet af potentielle kunder, og hos Horne Murerne, der kommer fra Horne ved Varde, har de sagt ja tak til opgaver, selvom det har betydet, at arbejdspladsen for en tid har ligget i Aalborg eller Odense. "Vi har trimmet virksomheden og står nu tilbage med en kerne på 25 mand, som både er fleksible og meget dygtige rent fagligt, men også har den her vilje til at løse opgaverne. Samtidig brænder de for virksomheden og faget," fortæller murermester Svend Erik Pedersen, der står for den daglige ledelse af Horne Murerne.

 

Resultatet af fleksible medarbejdere, en optimeret organisation og en pæn ordretilgang har betydet en omsætning på over 30 millioner kr. i 2011, en lille million på bundlinjen og megen tro på fremtiden.

 

Moderne stalde og vikingehytter

Firmaets kompetencer spænder vidt og går fra nye moderne bygninger til huse bygget efter gamle håndværksmæssige traditioner. Opgaverne tages ind i såvel hoved- som fagentreprise og omfatter også vedligeholdelses- og renoveringsarbejder.

 

Firmaet er især kendt for sine nye, moderne staldbygninger, og landbrugsbyggeriet tegner sig da også for 50 procent af omsætningen. "Vi har bygget rigtig mange stalde, da der er mange dyrehold i Vestjylland. Dermed har vi fået stor erfaring og viden om krav og muligheder i landbrugsbyggeriet, hvilket forstærkes yderligere af det faktum, at mange af mine folk har haft berøring med landbruget fra barnsben," siger Svend Erik Pedersen.

 

I en helt anden ende af den håndværksmæssige kunnen befinder vikingehytterne for Ribe Camping sig. Hytterne er bygget i massivt egetræ og muret bindingsværk og bygget efter de gamle håndværkstraditioner.

 

På kurser på Center for Bygningsbevaring i Raadvad er Horne Murerne blevet certificeret til at murer med brændte fuger, bygge kirker samt renovere fredede bygninger under Kulturarvstyrelsen.

 

Horne Murerne har i 2011 haft fagentrepriserne på bl.a. Retten i Herning, Campus Varde og Campus Silkeborg, ligesom det altid er et af firmaets sjak, der svinger murerskeen, når der opføres lavenergihuse i samarbejde med STB BYG og Lavenergihuse.net.

 

En del af STB BYG Holding

Horne Murerne A/S, der siden 2008 har været en del af STB BYG Holding, blev etableret i 1986 af to murermestre og en kloakmester, der fortsat er med i den daglige drift.Firmaet råder over en serviceafdeling, tre støbehold, to store murersjak, et flisehold, en stilladsafdeling og et værksted.

 

Det er i dag STB BYG Holding, der tager sig af udvikling, forretningsplaner og den overordnede administration af Horne Murerne A/S, mens murerne gør det, de er bedst til – støber og murer.

Link til artikler: BYG TEK og Byggeteknik

STB BYG melder om vækst og overskud
Mandag den 26. marts 2012
Bygge- og entreprenørvirksomheden STB BYG A/S i Vejle har spillet sig op i Superligaen, når det gælder nybyggeri og renovering af institutioner og almennyttige boliger. Det kan ses på bundlinjen.

STB BYG A/S i Vejle har for andet år i træk øget sin årlige omsætning med mere end 50 millioner kroner, og kan aflevere et regnskab for 2011 med en omsætning på ca. 200 millioner kroner. Indtjeningen klager de heller ikke over: ”Vi har opnået et tilfredsstillende resultat i forhold til den vækst firmaet har haft og den aktuelle situation for byggebranchen”, fortæller adm. direktør Jens Winther.

 

STB BYG startede for mere end 50 år siden som en traditionel tømrervirksomhed, men har især de seneste år udviklet sig til en flersidet bygge- og entreprenørvirksomhed, der mestrer såvel fagentrepriser som hoved- og totalentrepriser for private og offentlige bygherrer over hele landet.

 

Institutioner, boligforeninger og lavenergihuse

Blandt de opgaver som blev afsluttet i 2011 var en større ombygning af Campus Silkeborg, renovering af feriehusene i Helsingør Ferieby for Folkeferie.dk, om- og nybygning af to plejecentre i Aarhus Kommune - Rosenvang i Viby og Elmevang i Solbjerg samt Lejre Plejecenter ved Roskilde, ombygning og renovering af Psykiatrisk Hospital i Esbjerg og ombygning af boligblokke for Kolstrup Boligforening i Åbenrå. Som noget nyt blev der også bygget lavenergihuse i samarbejde med Lavenergihuse.net. Et samarbejde, som Jens Winther forventer, vil betyde nybygning af 8-10 lavenergihuse i 2012.

 

2012 er kommet godt fra start

Med en solid ordrebeholdning og med god udsigt til endnu flere i pipelinen er STB BYG også kommet godt fra start i 2012.

 

”Vi er startet på en totalrenovering og ombygning af en hel blok i Varbergparken i Haderslev. Vi er i gang med at totalrenovere 125 almene boliger for Billund Boligforening. I Aarhus skal vi i storentreprise bygge 183 ungdomsboliger for Kollegiekontoret og 116 energivenlige almene boliger for Boligforeningen Århus Omegn. Endelig er der 40 almene ældreboliger for Fredericia kommune, så det ser fornuftigt ud,” mener Jens Winther, der regner med at flere opgaver kommer til, i takt med at de prækvalifikationer og licitationer, som STB BYG har budt på, afgøres.

 

Altid plads til forbedringer

Selvom det kun er gået fremad for STB BYG de seneste år, er der ingen grund til at hvile på laurbærrene, mener Jens Winther: ”Vi arbejder fremadrettet på at lære af fortiden, så vi hele tiden kan optimere vores arbejdsprocesser og få trimmet virksomheden - til gavn for både os selv og vores kunder. Vi vil gerne udvikle vores forretning og udnytte de mange kompetencer, vi har i huset med egne tømrere og murere og ikke mindst vores meget dygtige byggeledere, der sørger for, at vi hver gang leverer høj kvalitet til tiden.”

 

STB BYG har udviklet sit eget kvalitetssikringssystem, som alle byggesager gennemgår. Der er også fokus på miljø, sikkerhed og sundhed ved hjælp af en række fællesbetingelser, der også er gældende for underentreprenører og leverandører for at sikre, at alle love og retningslinjer for miljøet overholdes. ”Hele organisationen er gearet til at tænke og handle energirigtigt og søge bæredygtige løsninger, så vi er allerede klædt godt på til kommende krav om bæredygtighed,” siger Jens Winther.

 

Der er også plads til social ansvarlighed hos STB BYG, der for tiden har otte lærlinge ansat i tømrerafdelingen. Virksomheden er gået ind i et projekt om social rummelighed i samarbejde med Det Lokale Beskæftigelsesråd og Jobcentret i Vejle. Her skal STB BYG hjælpe med at integrere ledige borgere med personlige og sociale problemstillinger på arbejdsmarkedet.

 

FAKTA:

STB BYG A/S er det største selskab i STB Byg Holding ApS, der udover STB BYG A/S driver Hornemurerne A/S ved Varde, et par mindre driftsselskaber inden for byggeri samt et investeringsselskab. STB Byg Holding ApS beskæftiger omkring 100 medarbejdere og ejes i fællesskab af Jens Winther, Henrik Nielsen og Jan Olesen.

 

           

STB BYG A/S

nøgletal

2011

2010

2009

2008

2007

Beløb i 1.000kr.

Resultatopgørelse:

Nettoomsætning

187.119

114.120

62.749

105.076

92.885

Resultat af primær drift

6.672

4.346

-1.899

6.123

5.347

Finansielle poster

381

12

-172

12

316

Resultat før skat

7.053

4.358

-2.088

6.135

5.662

Årets resultat

5.289

3.248

-1.568

4.600

4.388

 

 

 

 

 

 

Balance:

 

 

 

 

 

Balancesum

47.745

38.913

22.826

25.289

22.396

Egenkapital

12.080

6.792

3.544

5.112

4.892

 

 

 

 

 

 

Nøgletal:

 

 

 

 

 

Soliditetsgrad

25,3

17,5

15,5

20,2

21,8

 

Building Supply

Kontakt presse
Adm. direktør Jens Winther
     
Tel:     +45 3010 1141
Mail:     jw@stbbyg.dk
     
Adresse:   STB BYG A/S
    Gammelmarksvej 23
    7100 Vejle